Geen feest, maar wel steeds duurder bier voor PSV-supporters in Lens

24 oktober 2023 om 15:12 • Aangepast 3 november 2023 om 02:01
nl
Voor de PSV-supporters is het zoeken naar een sfeervolle plek in Lens. Er is geen georganiseerd feest waar een biertje goedkoper is, zoals wel vaak gebeurt bij Europese wedstrijden. Een groepje fans heeft zich verzameld voor de Ierse pub maar wat opvalt is het grote aantal blikken bier dat vanuit thuis is meegenomen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“Normaal gesproken wordt er een feest georganiseerd met een gereduceerde bierprijs, maar nu wilden kroegen daar niet aan meewerken”, vertelt Tommy Crooijmans uit Helmond. De 25-jarige PSV-supporter is samen met een vriendin en groep vrienden naar Lens gereden. Mylene Vinken is de enige vrouw van de groep.

Zij heeft Tommy leren kennen via een ex van de Helmonder. “Sindsdien gaan we altijd samen met een groep naar de uitwedstrijden. We zijn in het verleden al naar Tottenham, Arsenal en Sevilla geweest. We baalden deze keer van de loting omdat PSV weer tegen Arsenal en Sevilla moest. Dus toen bleef Lens over.”

"Het bier was eerst zes euro. Maar hoe drukker het werd hoe duurder ook het bier."

Tommy heeft als enige geen bier in zijn handen. “Ben je BOB zeg het hardop”, zegt hij al lachend. Dat hij dinsdag niet drinkt zorgt er in ieder geval voor dat zijn trip een stuk goedkoper is. “Het bier wordt hier steeds duurder”, vertelt Eric van den Bogaert. Hij is samen met zijn stiefdochter Milène Koning in Lens. Samen trekken ze op met de groep van Tommy.

Eric en Milène waren maandag al in Lens en hebben het toen laat gemaakt. “Het bier was eerst zes euro maar hoe drukker het werd, hoe duurder ook het bier. Op een gegeven moment kostte het negen euro.”

"Je had hier op het plein alleen maar een bierwagen en wat muziekboxen neer hoeven zetten."

Nu staan er verschillende groepjes voor een Ierse pub, zonder muziek en met blikken bier die vanuit thuis zijn meegenomen. Daartoe was opgeroepen vanuit de sfeergroepen die het niet voor elkaar kregen een feest in Lens te organiseren. “Dat is wel echt jammer”, is de groep eensgezind. “Je had hier op het plein alleen maar een bierwagen en wat muziekboxen neer hoeven zetten. Maar nu staat er vooral politie. Hopelijk maken we er nog een mooi spontaan feestje van.”

De groep PSV-supporters met rechts Eric van den Bogaert (Foto: Yannick Wezenbeek)
De groep PSV-supporters met rechts Eric van den Bogaert (Foto: Yannick Wezenbeek)
PSV-supporters voor de Ierse Pub (Foto: Yannick Wezenbeek)
PSV-supporters voor de Ierse Pub (Foto: Yannick Wezenbeek)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!