Bijtende stof in het gezicht gespoten bij nepverkoop mobieltje

24 oktober 2023 om 18:41 • Aangepast 3 november 2023 om 02:01
nl
Een jongen is op gewelddadige wijze beroofd van zijn geld toen hij maandagavond in Roosendaal een mobiele telefoon wilde kopen. Hij werd in de Jan Vermeerlaan met een bijtende stof in het gezicht gespoten, met een mes bedreigd en kon ternauwernood ontsnappen hoewel de twee overvallers een band van zijn auto lek staken.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Het slachtoffer had via een verkoopsite een afspraak gemaakt om een telefoon te kopen. Toen hij om negen uur 's avonds op het afgesproken punt in de Jan Vermeerlaan arriveerde, stond er een jongen op hem te wachten. Deze 'verkoper' wilde eerst geld zien.

Toen het slachtoffer wat terughoudend reageerde, kreeg de jeugdige handelaar gezelschap van een tweede jongen. Vrijwel meteen daarna spoten beide daders een bijtende stof in het gezicht van hun slachtoffer. Ze drukten een mes tegen zijn lijf en pakten hem het geld voor de aankoop af. Vervolgens gingen ze er rennend vandoor.

Omdat het slachtoffer tijdens de overval zijn eigen telefoon kwijtraakte, zocht hij op straat naar zijn mobieltje om de politie te kunnen bellen. Daarop keerden de twee straatrovers om en stormden ze op hun slachtoffer af. Die sprong in zijn auto maar kwam niet snel genoeg weg. Hij werd opnieuw bedreigd, deze keer had een van de straatrovers vermoedelijk een vuurwapen in zijn hand.

De andere dader stak intussen een autoband lek, maar kon daarmee niet voorkomen dat het slachtoffer in paniek op drie banden vluchtte. Eenmaal in veiligheid belde het slachtoffer de politie.

Signalement
De politie zoekt getuigen van deze overval en heeft een kort signalement verspreid van de verdachten. Het zou gaan om een jongen van ongeveer 1.70 meter lang, licht getinte huidskleur en kort krullend haar met een lok. Deze dader droeg een donker bomberjack en een broek met een witte streep aan de zijkant. Van de tweede overvaller is alleen bekend dat hij in het donker was gekleed en een capuchon over zijn hoofd droeg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!