Anonieme tip leidt naar 400 kilo professioneel vuurwerk bij woonhuis

25 oktober 2023 om 12:03 • Aangepast 3 november 2023 om 02:01
nl
Er is ruim 400 kilo professioneel vuurwerk gevonden bij een huis in Zevenbergen. Het gaat om 225 kilo in de woning en nog eens 200 kilo in een vlakbij geparkeerde aanhangwagen. Al het vuurwerk is in beslag genomen. De politie kwam het vuurwerk op het spoor na een anonieme tip.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

De politie kreeg dinsdagmorgen een tip over grote hoeveelheden vuurwerk in een huis aan het Sint Josephplein. Ze besloot meteen naar het pand te gaan voor onderzoek. Daar werden de honderden kilo's vuurwerk gevonden. Er zijn geen verdachten aangehouden. Wel loopt er nu een onderzoek naar de bewoners van het huis.

Agenten hebben de gemeente ingelicht over hun vondst. Dat is gebruikelijk. De gemeente kan vervolgens besluiten of het nodig is om het pand te sluiten of maatregelen te nemen richting de bewoners.

Het is levensgevaarlijk als mensen tegen de regels in professioneel vuurwerk gaan afsteken of bewaren, benadrukt de politie. Daarbij is zowel het verkopen als het kopen strafbaar. Op beide staat een maximale gevangenisstraf van zes jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!