Moordverdachte aangevallen in de rechtbank door Marvin M. uit Steenbergen

26 oktober 2023 om 12:09 • Aangepast 3 november 2023 om 02:02
nl
Marvin M. (34) uit Steenbergen heeft in de rechtbank in Rotterdam een van de verdachten in een moordzaak aangevallen. De Steenbergenaar stormde naar voren toen de twee verdachten de zaal in werden gebracht en nam een van de twee in een wurggreep. De parketpolitie greep in en wist de rust te herstellen.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

In de rechtbank in Rotterdam diende donderdag de rechtszaak tegen de twee verdachten van de moord op dj en muziekproducer Siki Martina (31) op 10 juli vorig jaar.

Marvin M. was op die dag samen met zijn neef Siki Martina bij de twee verdachten in de auto gestapt bij metrostation Coolhaven in Rotterdam. Ze zouden een afspraak hebben om iets te verkopen of kopen en daar ruzie over hebben gekregen. Volgens de twee verdachten ging het om drugs. Volgens Marvin M. wilden ze een wapen kopen.

Bij die ruzie op het parkeerdek hebben drie mensen geschoten: Christopher L., Ruchalo C. en Marvin. M.. Siki Martina had geen wapen, maar werd wel dodelijk getroffen.

De verdachte die donderdag in de rechtbank door de man uit Steenbergen werd aangevallen, was Christopher L. (32), die samen met Ruchelo C. (33) terechtstaat. Marvin M. was naar de rechtbank gekomen om te getuigen over de schietpartij bij het metrostation. Hij stormde direct na binnenkomst op L. af en nam hem in een wurggreep. De parketpolitie haalde de twee snel uit elkaar.

De rechtszaak werd door veel familie en bekenden van Siki Martina bijgewoond. Zij droegen t-shirts met de beeltenis van Siki. Ze reageerden zeer emotioneel toen Marvin M. Christopher L. in een wurggreep nam. De zaak is enige tijd geschorst geweest, maar later voortgezet zonder publiek en zonder verdachten. De pers mocht in de zaal blijven, evenals de moeder en de vriendin van Siki Martina.

Marvin M. werd alsnog als getuige gehoord, maar wilde niks zeggen. Zelf is de Steenbergenaar ook verdachte. Hij staat op 10 november voor de rechtbank voor het terugschieten naar de verdachten.

Tegen Christopher L. en Ruchalo C. werd zestien en twaalf jaar celstraf geëist voor het doodschieten van Siki Martina. Het is niet duidelijk wie van hen het fatale schot heeft gelost, de verdachten verklaarden daar tegenstrijdig over. Het OM vermoedt dat er met drie vuurwapens over en weer is geschoten. Er zijn in totaal dertig kogelpatronen teruggevonden. De hoogste straf werd tegen L. geëist, omdat hij ook wordt verdacht van een poging tot doodslag op de neef van Martina.

Siki Martina was een vriend van de Tilburgse rapper Boechi. Die werd in december vorig jaar december doodgeschoten op Curaçao. De rechtszaak tegen de schutter en de chauffeur van de auto die hem volgde, is vrijdag.

LEES OOK: Dodelijke schietpartij producer Siki Martina: man uit Steenbergen opgepakt

Wachten op privacy instellingen...

Bekijk hieronder het interview met de weduwe van Boechi. Daarin vertelt ze ook op welke manier de rapper bevriend was met Siki Martina.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!