Video

Enorme chaos na achtervolging: man raakt fietsers, auto op de kop

26 oktober 2023 om 12:49 • Aangepast 3 november 2023 om 02:01
nl
In Tilburg heeft een achtervolgde bestuurder (36) donderdagochtend om kwart over elf voor een enorme chaos gezorgd. De man reed daarbij honderden meters over een fietspad, raakte daar twee fietsers en sloeg na een botsing met een boom en een huis over de kop. Hij probeerde daarna te voet op de vlucht te slaan, maar werd direct aangehouden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De fietsers raakten niet gewond. Mogelijk was de bestuurder, die geen rijbewijs had, onder invloed. Hij zit vast voor verhoor.

Enorme chaos
De man kreeg een stopteken op de Besterdring in Tilburg omdat hij belde met zijn telefoon in zijn hand. De man sloeg daarna op de vlucht richting het Wilhelminapark. Eenmaal op de Goirkestraat zag de bestuurder dat de weg is afgesloten voor werkzaamheden.

Toen is de man over het fietspad gaan rijden. Dat gebeurde op hele hoge snelheid. Twee fietsers werden geraakt, maar zij raakten niet gewond. De man raakte ook een lantaarnpaal, een aantal kliko’s en meerdere prullenbakken.

Daarna is hij tegen een boom gereden, raakte een appartementencomplex en een auto en sloeg over de kop. De man kroop uit de auto en probeerde zich uit de voeten te maken. Dat lukte niet. De man besluit het op te geven en knielt met zijn handen achter het hoofd als hij ziet hoe twee agenten hem naderen met getrokken tazers.

Beelden
Op beelden is te zien hoe een politieman komt aanrennen terwijl de wielen van de gecrashte auto nog draaien. Even later is te zien dat er rook uit de auto komt. De ramen van het voertuig zijn gesneuveld en de auto is compleet vernield. Een geparkeerde auto heeft ook behoorlijke schade.

LEES OOK: Ad zag achtervolgde auto op zich afstormen: ‘Wonder dat ik nog leef'

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!