Waarschuwing voor plaatselijk felle onweersbuien

29 oktober 2023 om 08:18 • Aangepast 10 november 2023 om 02:00
nl
Het KNMI waarschuwt voor plaatselijk felle onweersbuien zondagmiddag. Je moet daarbij rekening houden met zware windstoten. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de periode van drie uur 's middags tot zeven uur 's avonds.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De zondagochtend zag er nog mooi zonnig uit. "Maar vanuit het zuidwesten zien we weer wat bewolking naderen", vertelde Wouter van Bernebeek van Weerplaza zondagochtend in het radioprogramma 'Weekend' op Omroep Brabant. "Vanaf een uur of twee 's middags krijgen we in het westen van de provincie te maken met een buiengebied en van drie tot vijf uur 's middags ook elders in de provincie. Dit kunnen best stevige buien zijn, met dus kans op onweer en zware windstoten. Vanwege die wind is die code geel afgegeven, want tijdens de buien kunnen lokaal windsnelheden van tachtig, negentig of honderd kilometer per uur voorkomen."

Die buien zijn volgens Wouter wel kortdurend. "Aan het eind van de middag is het waarschijnlijk op de meeste plaatsen alweer droog."

"Vanaf woensdag verandert het weer."

De nieuwe week beginnen we volgens Wouter met best redelijk weer. "Maandag en dinsdag hebben we een temperatuur van 14 graden. Maandagochtend is het droog, met wat zon. In de middag volgen dan wel weer buien. Dinsdag is het in het algemeen wat droger, met zonnige perioden."

Vanaf woensdag ziet hij het weer veranderen. "Dan breekt opnieuw een periode aan met van tijd tot tijd veel regen en stevige wind. Vooral rond donderdag kan het flink waaien. Aan de temperatuur verandert niet veel. Overdag zal het 14 graden zijn, de nachten zijn ronduit zacht bij een graad of 10. Voor de eerste vorst van het najaar moeten we dus nog even wachten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!