Video

Geluidsoverlast en zwaar vuurwerk bij illegaal feest, ME ontruimt loods

29 oktober 2023 om 10:16 • Aangepast 10 november 2023 om 02:04
nl
Een illegaal technofeest in de leegstaande loods van Straco aan de Hooiweg in Waspik is zaterdagnacht beëindigd door de ME. Rond een uur 's nachts werd de politie gewaarschuwd omdat er luide muziek te horen was vanuit de loods. In de buurt waren een hele hoop auto’s en campers geparkeerd. Op het feest bevonden zich een kleine duizend mensen uit meerdere landen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten vroegen de organisatoren om de geluidsoverlast te stoppen, maar die hadden daar geen oren naar. Ook werd er regelmatig met zwaar vuurwerk gegooid. Daarop werd de ME opgeroepen zodat de surveillance-eenheden hun normale werk konden doen.

Grimmige sfeer en barricades
Toen de ME verscheen, werd de sfeer grimmiger en werden toegangen naar de loods gebarricadeerd. Maar uiteindelijk kozen de feestvierders toch eieren voor hun geld en ging de muziek uit. Rond halfvijf 's nachts was de loods leeg.

Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Stappen
Er worden mogelijk stappen ondernomen tegen de organisatoren van het illegale evenement, laat de politie weten. De eigenaar van de loods laat maandag weten dat hij aangifte heeft gedaan van inbraak. Om dit soort feesten in de toekomst te voorkomen wordt een hek om de leegstaande loods geplaatst.

De leegstaande loods (foto: Tom Berkers).
De leegstaande loods (foto: Tom Berkers).

Areke van den Hof moest zondagochtend tegenover de loods werken en kwam aan toen het feest net was stopgezet:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!