Herfststorm Ciarán komt eraan: weercode geel en thuiswerkadvies

1 november 2023 om 12:47 • Aangepast 10 november 2023 om 02:01
nl
Storm Ciarán raast richting Europa. Volgens Weerplaza wordt het in Brabant donderdag behoorlijk onstuimig. Het KNMI geeft weercode geel af en de ANWB geeft het advies om thuis te werken.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Meteoroloog Johnny Willemsen van Weerplaza: “Storm Ciarán gaat vooral huishouden in Noordwest-Frankrijk en het zuiden van Engeland. Daarna zal het ook flink gaan stormen boven de Noordzee."

"Donderdag krijgen we windkracht zes met flink wat buien."

Donderdag wordt onstuimig. Vooral in de nacht en de ochtend zal het flink regenen. Overdag is het een komen en gaan van buien. We krijgen een krachtige tot stormachtige wind met rond de middag windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. Het KNMI waarschuwt daarvoor met weercode geel van tien uur 's morgens tot zeven uur 's avonds.

De ANWB adviseert mensen om donderdag thuis te werken vanwege storm Ciarán. Door sterke wind en regen kunnen er langere files dan gebruikelijk ontstaan. Door regen houden automobilisten meer afstand en ongelukken kunnen ervoor zorgen dat files langer worden en de vertraging oploopt. Doordat veel bomen nog in het blad staan, is er gevaar dat ze om kunnen waaien.

Komend weekend zal het nog ‘typisch herfstweer’ blijven. Maar woensdag wacht ons eerst nog een zachte herfstdag met 16 graden. “Dat is wel warm voor de tijd van het jaar”, geeft Willemsen toe. Maar dat is maar van korte duur.

Het KNMI heeft voor donderdag code geel afgeroepen. Tussen 10:00 en 13:00 kunnen er windstoten ontstaan van 75-90 kilometer per uur.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!