Voetballer zingt soms in kantine, nu is hij finalist Holland's Got Talent

2 november 2023 om 20:30 • Aangepast 10 november 2023 om 02:03
nl
Na een voetbalwedstrijd pakte Raoel Noijen (27) uit Den Bosch weleens de microfoon in de kantine om met een liedje mee te zingen. Maar optreden op een podium, dat was helemaal nieuw. Hij schreef zich zonder enige ervaring in voor het populaire televisieprogramma Holland’s Got Talent en staat zelfs in de finale. En dat alles ‘dankzij’ een burn-out. “Ik wil laten zien dat het mogelijk is om je dromen uit te laten komen, hoe donker het leven er ook voor je uitziet.”
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Zijn finaleplaats in Holland’s Got Talent heeft z’n leven op z’n kop gezet. “Ik ben winkelmanager in een sportzaak in Den Bosch en merk dat er mensen binnenkomen die met me op de foto willen. Dat ik word herkend op straat. Dat is leuk maar ook wel wennen. Ik voel me geen andere Raoel dan voor mijn deelname.”

Dat hij zo goed kon zingen, was niet bij veel mensen bekend. “Ik heb weleens in de kantine een liedje gezongen en kreeg dan complimenten. Er zat dan wel de nodige drank in bij die mensen, dus ik wist niet hoe serieus ik dat moest nemen”, zegt hij lachend.

"Ik ben echt geschrokken van jonge mensen in therapie."

Dat hij besloot zich aan te melden voor het televisieprogramma kwam door een donkere periode in zijn leven. Raoel kampte met een burn-out en zocht hulp. “Ik zag om me heen veel jonge mensen die in therapie zaten. Daar schrok ik erg van. Er waren ook mensen bij die er weleens over nadachten om zichzelf iets aan te doen, die gedachten heb ik nooit gehad.”

Door de therapie ging Raoel zingen om zijn gevoel te uiten. Hij krabbelde op en staat weer positief in het leven. “Bij Holland’s Got Talent was mijn doel om een boodschap over te brengen. Hoe slecht je je ook voelt, er is altijd licht aan het einde van de tunnel. Ik heb veel reacties gekregen van mensen die daar kracht uit hebben gehaald.”

Zijn doel om anderen te helpen blijft staan, maar door het televisieprogramma is er ook een ander doel ontstaan. “Mijn brood verdienen met zingen lijkt me geweldig. Er zijn mensen die met me samen willen werken. En dat terwijl ik tijdens mijn auditie nog bij mezelf dacht: waar ben ik aan begonnen? Gelukkig hoorde ik tijdens mijn eerste uithaal gejuich, toen vielen er zenuwen van me af.”

Overigens waren er niet alleen maar positieve woorden na de optredens van Raoel. Op social media ging het bijvoorbeeld over zijn Engelse uitspraak. “Ik spreek Engelands op z’n Brabants. De uitspraak is belabberd, dat durf ik wel te zeggen. In de finale zing ik een Nederlands lied. Dat heb ik nog nooit gedaan, maar ik vond dit het moment om het te proberen.”

"Ook in het voetbal heb ik ups en downs gekend."

Naast zijn werk en zijn beginnende zangcarrière heeft Raoel nog een hobby. Op het veld voetbalt hij al jaren in de regio Den Bosch, in de zaal bij Eredivisieclub BE’79 in Berkel-Enschot. “Ook in het voetbal heb ik ups en downs gekend. Als zaalvoetbaltalent speelde ik bij Jong Oranje, maar ik liep een open botbreuk op. Uiteindelijk heb ik me teruggeknokt en nu voetbal ik in de Eredivisie. Ik hou van het spelletje en hoop het nog lang te kunnen combineren.”

De finale is vrijdag 3 november om 20.00 uur te zien op RTL 4.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!