Na achtervolging opgepakte mannen deelden 'verkeersboetes' uit

1 november 2023 om 14:19 • Aangepast 10 november 2023 om 02:04
nl
De twee mannen die vorige week werden opgepakt na een kilometerslange achtervolging op de A50, deden kort daarvoor alsof ze agenten waren en deelden 'verkeersboetes' uit. Het gaat om twee mannen uit Roemenië van 43 en 44 jaar oud. Ze werden uiteindelijk opgepakt in Hernen in Gelderland.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Het tweetal sloeg vorige week toe in Meerkerk in Utrecht. Daar gaven ze bestuurders een stopteken en deelden ze boetes uit. Toen de echte politie er lucht van kreeg, sloegen de mannen op de vlucht. De twee mannen negeerden een stopteken van de politie. Daarop werd de achtervolging ingezet.

Die ging onder meer door Brabant over de A50. Zeker acht politiewagens reden achter de mannen aan. Het duo reed over de vluchtstrook en haalde andere auto's rechts in. Een auto werd bijna geramd door de verdachten toen ze op de verkeerde weghelft belandden.

De achtervolging eindigde na zeventig kilometer in Hernen, net aan de andere kant van de Maas. Doordat de nepagenten achter op een andere auto botsten, konden ze worden klemgereden en opgepakt. De politie meldt dat de mannen inmiddels weer vrij zijn. Ze worden nog wel verdacht van oplichting. Of de nepagenten daadwerkelijk geld hebben gekregen van mensen, wordt nog onderzocht.

LEES OOK: Kilometerslange achtervolging over de A50: twee mannen opgepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!