Illegale puppyhandel: man (26) uit Best aangehouden

1 november 2023 om 19:02 • Aangepast 10 november 2023 om 02:02
nl
De politie heeft een man en een vrouw aangehouden in een onderzoek naar de illegale handel van jonge hondjes. Het duo zou in ruim een jaar tientallen pomeriaan-pups hebben doorverkocht, die uit voornamelijk Oost-Europa kwamen en in slechte gezondheid waren.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

De politie kwam de zaak op het spoor na een melding van dierenwelzijnsorganisatie House of Animals. De 26-jarige man uit Best en de 20-jarige vrouw uit de gemeente Hoogeveen in Drenthe verkochten de dieren via Marktplaats met verschillende gebruikersnamen.

De twee zijn woensdagochtend aangehouden in hun woningen, meldt de politie. Daarbij is een ernstig zieke pup gevonden. "Het dier is in beslag genomen en ondergebracht op een locatie waar het alle benodigde medische zorg krijgt", aldus de politie.

Volgens de politie zijn er nog steeds misstanden in de hondenhandel en -fokkerij. Zo hebben honden van illegale fokkers bijvoorbeeld niet de juiste vaccinaties, zijn ze niet gechipt of geregistreerd. Ook komt het voor dat de herkomst van de dieren niet duidelijk is, of dat de puppy's te jong zijn om te worden verkocht.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

In oktober werden er in Veldhoven ook al 13 honden in beslag genomen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!