Drie Tilburgse vrouwen opgepakt na explosie en ontruiming

2 november 2023 om 20:30 • Aangepast 17 november 2023 om 02:02
nl
De politie heeft deze week drie jonge vrouwen uit Tilburg opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een explosie bij een schoonheidssalon aan de Herestraat in Groningen. Niemand raakte gewond, maar mensen moesten wel uit voorzorg hun woning verlaten.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De explosie vond op 12 september om halftwaalf 's avonds plaats bij een schoonheidssalon in het centrum van de stad. Op beelden van de explosie is een grote vuurbal te zien.

Op 31 oktober werd een 18-jarige vrouw uit Tilburg opgepakt. Een dag later zijn nog eens twee vrouwen van 18 en 19 jaar oud uit dezelfde plaats vastgezet. Ze zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben.

Wachten op privacy instellingen...

Tilburger ook verdacht
Een 17-jarige jongen uit Tilburg wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de ontploffing. Hij werd op 22 oktober al aangehouden voor een explosie op 16 september in de Langestraat in Winschoten. Hij zit nog altijd vast.

Vanaf juli vinden er geweldsincidenten zoals ontploffingen plaats in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. De politie benoemt dat een van de scenario's is dat de incidenten onderdeel zijn van 'één of meer onderlinge conflicten in het criminele circuit'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!