Steef Cuijpers uit Eindhoven speelt 'de vijand' van Ferry in TV-serie

3 november 2023 om 15:22 • Aangepast 17 november 2023 om 02:01
nl
Alle fans van Ferry Bouman alias Frank Lammers, kunnen hun hart ophalen: de serie 'Ferry' is online. Een nieuwe serie over het leven van de Brabantse drugsbaas op Netflix. De Brabantse inbreng in de serie beperkt zich niet tot Frank Lammers. Ook Tim Haars en Huub Smit, beiden bekend van 'New Kids' zijn van de partij. En een bijzondere rol is weggelegd voor de Eindhovense acteur Steef Cuijpers (58). Hij vertelt er zondag over in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Cuijpers speelt in de serie de grootste drugsbaron Arie Tack. Die heeft de markt in handen die Ferry wil veroveren. "Een uitdagende rol", noemt hij het. Waarvoor hij zich helemaal kaal moest laten scheren, inclusief wenkbrauwen. "Ik liet een foto aan mijn zus zien en die herkende me niet."

Het is een opvallende loopbaan die Steef heeft gebracht tot waar hij nu is. Hij was in talloze bijrollen te zien in Nederlandse films en series, waaronder Flikken Maastricht. Maar aanvankelijk was er weinig dat wees op een artistieke carrière. Hij deed een technische opleiding aan de MTS, maar ruim twintig jaar geleden begon hij als standup-comedian. Hij maakte radioprogramma's, vorig jaar nog bij Omroep Brabant samen met acteur Patrick Stoof. Hij acteerde in commercials en volgde opvallend genoeg ook nog een opleiding tot kok. Tot op de dag van vandaag combineert hij zijn acteerwerk met een cateringbedrijf.

Voor Cuijpers is het de eerste keer dat hij als acteur tegenspel biedt aan Frank Lammers in de huid van Ferry Bouman. Aan de serie die nu online komt, gingen drie seizoenen Undercover en de speelfilm Ferry vooraf. De serie Ferry, bestaande uit acht delen, is in de tijd geplaatst voor Undercover, maar na de film.

Verder in KRAAK

Commandant Jorrit de Gruijter van de vliegbasis in Eindhoven waar de afgelopen weken hard gewerkt is om Nederlanders uit het oorlogsgebied in het Midden-Oosten naar huis te brengen.

En de Brabantse frietbakkers Franky van Hintum en Coen van Oosten zijn net terug van hun dertiende missie naar Oekraïne waar ze friet en snacks uitdelen aan mensen die lijden onder de oorlog.

KRAAK wordt elke zondag om 12 uur live uitgezonden en daarna herhaald. Het programma is ook online terug te kijken en via Brabant+.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!