Afschuw over incident met burgemeester die vooral veel steun krijgt

7 november 2023 om 21:00 • Aangepast 22 november 2023 om 02:03
nl
Eensgezinde reacties van afschuw en steun voor burgemeester Boy Scholtze van Drimmelen. De jongste burgemeester van Nederland werd deze week bijna aangereden en beledigd wegens zijn seksuele geaardheid. “Absoluut onacceptabel wat er gisteren is gebeurd. Dit is nog erger dan eerste keer”, zegt Riebert Verheugen van Lijst Harry Bakker. Eerder dit jaar kreeg de burgemeester nog een stoeptegel door zijn ruit.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Verheugen is erg geschrokken door de ernst van het incident. “Het eerste wat ik dacht was: alweer?” Hij is in overleg met andere fractievoorzitters om donderdag met een gezamenlijk statement te kunnen komen richting inwoners van Drimmelen dat dit onacceptabel is. Maar ook een statement waarmee de partijen samen hun steun aan de burgemeester betuigen. Donderdag is er een reguliere raadsvergadering in Drimmelen.

"De verdachte is een gevaar voor iedereen op straat."

Ook Danique Hoeve, de fractievoorzitter van de VVD en partijgenoot van de burgemeester, heeft geen woorden voor de actie van de 76-jarige man uit Made. “Dit kan absoluut niet. Iedereen moet zich in onze gemeente veilig kunnen voelen.” Ze vindt de verdachte ‘een gevaar voor iedereen op straat’ en meent dat hij ‘hard gestraft moet worden’. Volgens Hoeve krijgt de burgemeester veel steun van de dorpsbewoners. “Hij voelt zich erg gesteund en geaccepteerd.”

“We willen graag met met hem en gemeente praten over hoe dit kan en waarom.”

Het COC Tilburg-Breda en omgeving, een belangenorganisatie voor de lhbti-gemeenschap, noemt het voorval “verschrikkelijk en afschuwelijk”. Voorzitter Pien Merkx–Roijackers zegt dat ze al contact heeft gehad met Scholtze om hem te steunen. “We willen graag met met hem en gemeente praten over hoe dit kan en waarom.”

“Er is geen enkele plek voor dergelijk gedrag. Schelden met geaardheid of geslacht heeft geen enkele zin. Niet te accepteren.” Of het nu gaat om homohaat of een ander conflict tussen de verdachte en de gemeente maakt daarbij volgens haar niet uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!