Domper voor de Efteling: Grand Hotel opent pas volgend jaar

7 november 2023 om 21:54 • Aangepast 22 november 2023 om 02:03
nl
Efteling Grand Hotel gaat niet eind 2024 open, zoals eerder gepland, maar opent de deuren pas in 2025. Het project is vertraagd, doordat een van de bouwers aan het luxe hotel, bouwbedrijf Byldis uit Veldhoven, onlangs in de financiële problemen kwam. “Gelukkig is het bedrijf inmiddels overgenomen en zijn de voorbereidende werkzaamheden voortgezet”, vertelt Nicole Scheffers, directeur Park & Resorts van de Efteling.
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door
Arnold Tankus

"Alles liep volgens planning", vertelt Scheffers. Tótdat Byldis afgelopen september failliet werd verklaard. Dat bedrijf maakte op een andere locatie prefab-onderdelen voor het hotel, die straks in het park in elkaar kunnen worden gezet.

Tóch uitstel
Kort na het faillissement van het Veldhovense bedrijf liet de Efteling nog weten dat het nieuws waarschijnlijk geen invloed zou hebben op de planning. Ondanks dat het Veldhovense bedrijf inmiddels is overgenomen, blijkt dat nu dus toch het geval. "Omdat we nu werken met een andere partij, is de bouwplanning aangepast."

Bepaalde werkzaamheden die in september al hadden moeten starten, kunnen nu pas komende januari van start. Wanneer het luxe hotel precies open gaat, durft het bedrijf niet te zeggen. De eerdere streefdatum van eind volgend jaar, wordt in ieder geval niet gehaald.

700 bedden
Het Efteling Grand Hotel is de eerste plek in het park waar je kunt slapen. Het gebouw krijgt zeven verdiepingen en wordt 106 meter breed. In totaal telt het hotel straks 143 kamers en circa 700 bedden. Daarnaast komen er onder meer een zwembad en sauna, twee restaurants en twee souvenirwinkels.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Zo moet het Efteling Grand Hotel er straks uit komen te zien

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!