Video

Boeren protesteren tegen de VVD, maar kiezen het verkeerde gebouw

8 november 2023 om 11:34 • Aangepast 25 november 2023 om 02:01
nl
Op het politiebureau aan de Claudius Prinsenlaan in Breda schitterde dinsdagavond een projectie van het VVD-logo met een rood kruis erdoor. Een foutje, want de aanhangers van Farmers Defence Force en politieke partij Belang van Nederland verkondigden juist trots dat ze het stadskantoor in de stad in de schijnwerpers hadden gezet.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

De actie is onderdeel van de zogenaamde 'Lichtjesroute' van actievoerders van Farmers Defence Force en de politieke partij Belang van Nederland. Zij voeren een 'anti-VVD campagne' in aanloop naar de verkiezingen, en doen dat elke dag in een andere provincie.

Dinsdag was Breda aan de beurt. Farmers Defence Force en BVNL hopen met hun actie kiezers te overtuigen om op Sieta van Keimpema te stemmen. Van Keimpema is de nummer 3 op de kandidatenlijst van Belang van Nederland en zit in het bestuur van Farmers Defence Force.

Brabant staat overigens nog een keer op het programma van de actievoerders. Op 18 november komen ze naar GLOW Eindhoven. Misschien lukt het daar wel om de juiste plek in de schijnwerpers te zetten.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Weet je nog niet welke partij bij je past? In dit verhaal zijn de standpunten van partijen uitgelegd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!