PSV doet goede zaken en boekt eerste Champions League-zege sinds 2015

8 november om 22:57 • Aangepast 25 november om 02:01
nl
PSV heeft eindelijk weer eens gewonnen in de Champions League. In een felle wedstrijd tegen Lens stapte het na 90 minuten met een 1-0 overwinning van het veld. Luuk de Jong werd de matchwinner. Dankzij zijn kopbal in de twaalfde minuut heeft PSV overwintering in de Champions League volledig in eigen hand.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Het doel was duidelijk. PSV moest winnen. Een verlies zou zelfs uitschakeling betekenen in het belangrijkste Europese bekertoernooi. Dat besef was terug te zien op het veld: de Eindhovenaren hadden maar twaalf minuten nodig om op voorsprong te komen.

Niet voor het eerst was het Luuk de Jong die zo belangrijk was voor PSV. Met een waanzinnige kopbal, die via de onderkant van de lat achter de doelman belandde, bezorgde hij zijn ploeg de zo gewenste voorsprong.

Onvriendelijk
Daarna werd het heel onvriendelijk. RC Lens kon het voetballend niet winnen en gooide er een portie agressie tegenaan. In tegenstelling tot de uitwedstrijd in Frankrijk werd PSV nu wel beschermd door de scheidsrechter. De Duitser Daniel Siebert moest vaak optreden. In de eerste helft werd er al zes keer geel gegeven. Viermaal aan RC Lens, twee keer aan PSV.

De grote kansen bleven in het verdere verloop van de eerste helft uit. De start van de tweede helft was juist erg kansrijk voor de Eindhovenaren. PSV wilde oogsten en kreeg daar ook de nodige kansen voor. Maar een doelpunt bleef uit waardoor het spannend bleef in het Philips Stadion.

Wachten op privacy instellingen...

PSV ontsnapt
Vijf minuten voor tijd had Hirving Lozano de wedstrijd moeten beslissen. Hij ging alleen voor zijn eigen kans, terwijl teamgenoot Johan Bakayoko er beter voor stond. Het was het verhaal van PSV in de tweede helft dat de kansen te slecht uitspeelde.

Dat kwam de thuisclub bijna duur te staan want vlak voor tijd was het uit het niets Lens dat gevaarlijk voor het doel van Walter Benítez kwam. De paal voorkwam een gelijkmaker en ook Malik Tillman haalde een bal van de lijn. Ondanks een hectische slotfase, met nog een rode kaart voor Lens-speler Morgan Gullavogul, bleef PSV overeind en won het eindelijk weer op het allerhoogste niveau.

Tweede in de poule
PSV boekte zo zijn eerste zege in Champions-Leagueverband sinds 8 december 2015. Toen werd CSKA Moskou verslagen en bereikte het de knock-outfase. Daarvoor is het nu nog te vroeg, maar door de zege op Lens doet de Eindhovense club uitstekende zaken in die strijd. Ze bezit nu plek twee in de poule. Een klassering die aan het einde van de groepsfase genoeg is voor de volgende ronde.

PSV heeft nog twee wedstrijden voor de boeg. Eind november reist het af naar Sevilla. Twee weken later komt het dan waarschijnlijk uitgespeelde Arsenal op bezoek. De kaarten liggen er uitstekend voor. Het is aan de Eindhovenaren om de klus af te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!