Video

Toch brand in dak van meubelzaak Leen Bakker, deel dak moet worden gesloopt

9 november 2023 om 21:42 • Aangepast 24 november 2023 om 02:05
nl
Op bedrijventerrein Ekkersrijt bij Son woedde donderdagavond een zeer grote brand in meubelzaak Leen Bakker. Nadat de brandweer het sein brand meester gaf, laaide de brand opnieuw op, maar toen in het dak van het pand. Een deel van het dak wordt daarom op dit moment gesloopt. Er is bij de brand niemand gewond geraakt.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Er zijn meerdere winkels in de buurt van het Leen Bakker-filiaal ontruimd. Veel van die winkels hebben rookschade opgelopen, meldt de brandweer.

De brandweer schaalde meermalen op vanwege de omvang van de brand. Rond half acht leek de brand geblust, maar die laaide rond negen uur weer op in het dak van het pand. Toen werd er opnieuw opgeschaald.

Meerdere winkels last van rook
De brandweer was aanvankelijk met zes blusvoertuigen en drie hoogwerkers aanwezig op het bedrijventerrein. De brand is waarschijnlijk begonnen in of in de buurt van een stapel matrassen, zegt een 112-correspondent van Omroep Brabant. Daar werd ook het langst geblust.

Meerdere winkels in de omgeving hebben heel veel last van de rook. Die rook is na de brand naar binnen getrokken en heeft veel schade aangericht. De brandweer is de rest van de avond nog bezig om die winkels te ventileren.

Eerder al brand
Eerder dit jaar woedde er ook al brand op het bedrijventerrein. Toen ontstond de brand in de vestiging van Kwantum. De winkel van Leen Bakker raakte toen beschadigd door rook die door het pand trok.

Nu lijkt het erop dat de aangrenzende Kwantum en Beter Bed vooral rook- en brandschade hebben opgelopen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!