Liveblog

112-nieuws: geen treinen door aanrijding • alcoholcontroles aangekondigd

11 november 2023 om 13:12 • Aangepast 24 november 2023 om 02:06
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.36

Zondagochtend dichte mist

Het KNMI waarschuwt voor dichte mist op zondagochtend in het zuiden. Code geel is zondag van kracht vanaf 07.00 uur in Brabant, Limburg en Zeeland. De dichte mist verdwijnt aan het einde van de ochtend.

20.59

Geen treinen door aanrijding

Tussen Breda en Gilze-Rijen ligt zaterdagavond het treinverkeer stil door een zware aanrijding. Op de Spoorstraat in Dorst glipte een fietser tussen de spoorbomen door, net nadat een trein was gepasseerd. Hij werd echter geraakt door een trein die direct daarna van de andere kant kwam. De man is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De NS verwacht dat er tot kwart over twaalf geen treinen rijden tussen Breda en Gilze-Rijen.

17.49

Politie waarschuwt voor alcoholcontroles

De politie Oost-Brabant waarschuwt drinkers van alcohol dat er dit weekend volop wordt gecontroleerd.

Wachten op privacy instellingen...
15.05

Ongeval tussen fietsster en auto in Vlijmen

Bij een ongeval tussen een fietsster en een auto in Vlijmen is zaterdagmiddag op het Geerpark een persoon lichtgewond geraakt. De fietsster, een meisje, is door het ambulancepersoneel nagekeken en thuis afgezet. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
14.55

Twee auto's botsen op elkaar in Valkenswaard

Op de Willibrorduslaan met de Haagstraat in Valkenswaard heeft een ongeval plaatsgevonden. Eén van de bestuurders maakte een voorrangsfout. Beide voertuigen worden weggetakeld.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
14.25

Explosie bij huis in Eindhoven: Rotterdammer (25) opgepakt

De politie heeft vrijdagavond een 25-jarige Rotterdammer aangehouden. De man wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor een explosie bij een huis aan de Jan van Eyckgracht in Eindhoven op 3 juli van dit jaar. Door de knal, die door zwaar vuurwerk werd veroorzaakt, raakte de voordeur van de woning zwaar beschadigd. De aanleiding voor de explosie wordt vooralsnog gezocht in de relationele sfeer, maar er wordt nog verder onderzoek gedaan naar exacte toedracht, meldt de politie.

De politie deed na de explosie onderzoek:

13.05

Ongeluk op A58

De linker rijstrook van de snelweg A58 van Eindhoven richting Breda is afgesloten bij knooppunt De Baars na een ongeluk. De afsluiting leidde rond een uur 's middags tot een 4 kilometer lange file vanaf Oirschot, goed voor zo'n vijf minuten vertraging.

12.16

Overvaller komt politie bekend voor

De man die gisteravond een overval pleegde in afhaalrestaurant De Panda aan de Bredalaan in Eindhoven lijkt sprekend op de man die woensdag een overval pleegde in een kleine supermarkt in dezelfde laan. Dat maakte de politie zaterdagochtend bekend.

Lees hier meer over de overval in Eindhoven.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
09.42

Mannen beledigen agenten

Twee mannen zijn afgelopen nacht aangehouden na het beledigen van agenten in Tilburg. De gemoederen liepen hoog op nadat de agenten een man wilden bekeuren die stond te plassen tegen een steiger aan de Sophiastraat. Op dat moment kwamen de twee mannen uit een huis daar in de buurt. Zij waren het niet eens met de bekeuring voor de plassende man. Een 25-jarige Tilburger schold een agent uit. Hij werd hierop aangehouden. Toen de agenten wilden vertrekken, beledigde ook een 26-jarige Tilburg hen. Daarop werd ook hij aangehouden.

08.41

Automobilist zwaargewond bij crash

Een automobilist is vanochtend vroeg zwaargewond geraakt op de snelweg A58 bij Tilburg Centrum-West. Het ging mis op de weg van Breda richting Tilburg. De ravage is enorm. Vanwege de crash is de rechter rijstrook afgesloten. De afsluiting leidde rond kwart voor negen 's ochtends tot een vier kilometer lange file vanaf Bavel, goed voor tien minuten vertraging. Hoe de crash kon plaatsvinden, wordt onderzocht.

Lees hier meer over het ongeluk op de A58.

De ravage langs de A58 bij Tilburg is enorm (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De ravage langs de A58 bij Tilburg is enorm (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
07.42

Autobrand Soerendonk

Een auto vatte vanochtend vroeg vlam aan de Molenheide in Soerendonk. Dit gebeurde toen de bestuurder vanaf de snelweg A2 richting het centrum van Soerendonk reed. De man zag plotseling rook. Daarop parkeerde hij zijn auto in de berm. Vervolgens zag hij tot zijn grote schrik dat er brand was uitgebroken in het accugedeelte van de motor. Voorbijgangers stopten om de man te helpen en de brandweer was snel aanwezig. Een garagebedrijf werd ingeschakeld om de auto mee te nemen. De politie bracht de man naar zijn bestemming.

De automobilist zette de auto in de berm nadat hij rook opmerkte (foto: WdG/SQ Vision).
De automobilist zette de auto in de berm nadat hij rook opmerkte (foto: WdG/SQ Vision).
Het vuur woedde in het accugedeelte van de motor van de auto in Soerendonk (foto: WdG/SQ Vision).
Het vuur woedde in het accugedeelte van de motor van de auto in Soerendonk (foto: WdG/SQ Vision).
03.21

Man belandt in water Helmond

Een man is afgelopen nacht in het water beland aan het Havenplein in het uitgaansgebied van Helmond. Dit gebeurde rond kwart over twee. Hij is uit het kanaal gehaald en in een ambulance nagekeken, maar hoefde niet naar een ziekenhuis te worden gebracht. Om onderkoeling te voorkomen is hij door een hulpverlener naar huis gebracht.

De man belandde in het water aan het Havenplein in het uitgaansgebied van Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De man belandde in het water aan het Havenplein in het uitgaansgebied van Helmond (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
02.49

Vrouw zwaargewond na uitwijken

Een vrouw is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk op de Stroomkesberg in Vessem. De vrouw zou met haar auto zijn uitgeweken toen er uit tegenovergestelde richting een automobilist hevig slingerend aankwam. Hierbij kwam ze met haar auto in de berm terecht en reed ze hard tegen een boom. De auto vatte na de klap vlam. Iemand in de buurt kon met een kleine brandblusser de ergste vlammen doven. De vrouw is met spoed naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Lees hier meer details van het ongeluk in Vessem.

De bestuurster moest uit haar auto bevrijd worden na de crash op de Stroomkesberg in Vessem (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De bestuurster moest uit haar auto bevrijd worden na de crash op de Stroomkesberg in Vessem (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!