Zanger Veul Gère is de nieuwe prins van Kruikenstad

11 november 2023 om 21:34 • Aangepast 24 november 2023 om 02:04
nl
Jan Eijsermans, een van de zangers van Veul Gère, ruilt zijn microfoon komende carnaval in voor een staf en een steek. Op de elfde van de elfde is Eijsermans benoemd tot prins Jan d'n Derde van Kruikenstad (Tilburg).
Profielfoto van Danique Pals
Geschreven door
Danique Pals

'Un lekker delleke', 'Wa trèkte aon?' en 'De Gròzzie van men buurvrouw'. Het zijn enkele carnavalskrakers van carnavalsvereniging Veul Gère uit Tilburg. Zanger Jan Eijsermans zal deze liedjes dit seizoen wat minder vaak meezingen tijdens de optredens van de carnavalsgroep. Hij is zaterdagavond op de Heuvel in Tilburg benoemd tot Prins Jan d'n Derde.

De concerten van Veul Gère in Poppodium 013 op 12 en 13 januari wil de kersverse prins desondanks niet missen. "Dat heb ik meteen gezegd, daar moet ik bij zijn. Dus dat weekend heb ik als prins even geen verplichtingen." Ook de rest van het carnavalsseizoen probeert hij waar het kan bij de optredens aanwezig te zijn.

De prins werd samen met zijn adjudant Rob, de Raad van Elf, de lijfwachten en Hofkapel de Sleutelsollers gepresenteerd. Samen kijken ze uit naar carnaval. "Het is een kort seizoen, dus we gaan voor maximaal feest. Daarbij moet het genieten en de boel de boel laten, hoog in het vaandel staan", aldus de nieuwe prins.

"We gaan genieten van de bezoeken aan de verenigingen en de officiële gelegenheden. Maar ik vind het ook mooi om de wat jongere verenigingen te bereiken en daar een weg te vinden. We willen het feest met iedereen vieren", vult Adjudant Rob aan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!