Video

Basisschooljuf opgevangen bij buurvrouw: 'Ze kwam totaal overstuur binnen'

14 november 2023 om 11:52 • Aangepast 24 november 2023 om 02:06
nl
Een bewoonster van de Willem de Zwijgerlaan in Oisterwijk schrok zich dinsdagochtend een hoedje toen een juffrouw van basisschool De Coppele rond acht uur haar huis helemaal overstuur bellend kwam binnenlopen. "Ze zei dat er een Syriër in het schoolgebouw liep met een geweer en dat hij een bom geplaatst zou hebben."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik was op de thuiszorg aan het wachten en werd zelf een beetje paniekerig van haar", vertelt de buurtbewoonster. "Ik dacht dat die juffrouw van de thuiszorg was!"

"De politieheli heeft hier zeker een halfuur rondgevlogen."

Na het telefoontje van de juffrouw hoorde ze al snel sirenes van politieauto's en het geluid van een politieheli. "Die heeft zeker een halfuur hier rond gevlogen. Vervolgens is de juffrouw voorzichtig naar buiten gegaan."

Op de hoek van de straat zag de vrouw op dat moment een vrouw staan met een stuk of 7, 8 kinderen. "Die gingen ervandoor, naar een zwembad in de buurt."

"Mensen die tegenover de school wonen moesten ook hun huis uit."

Vervolgens kwamen heel veel arrestatieteams aan bij de basisschool. "Dan schrik je wel. Mensen die tegenover de school wonen moesten ook hun huis uit. In verband met gas of zoiets, ik weet het niet. Er gaan zoveel verhalen rond, nu. Ik hoop dat ze de verdachte snel pakken. Dat zou geruststellend zijn."

Het zwaarbewapende DSI-team (Dienst Speciale Interventies) heeft de verdachte niet aangetroffen in de school. Rond kwart over elf 's ochtends zag onze verslaggever hoe de DSI met loeiende sirenes naar het centrum van Oisterwijk scheurde.

De verdachte wordt 30 jaar oud geschat. Hij is licht getint, 1,80 meter lang en slank. Hij heeft een baardje en opgeschoren haar met bovenop krulletjes. Hij droeg op het moment dat hij de school binnenviel een grijze joggingbroek en een rood shirt.

Volg hier alle actuele informatie rond de onrust in Oisterwijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!