Video

Indringer basisschool Oisterwijk is 19-jarige man uit het dorp

14 november 2023 om 15:31 • Aangepast 29 november 2023 om 02:03
nl
De man die is aangehouden voor het binnendringen van een school in Oisterwijk, is een 19-jarige man uit het dorp. De man liep dinsdagochtend rond 8.00 uur bij een basisschool aan de Willem de Zwijgerlaan naar binnen en riep dat hij gewapend was en explosieven had geplaatst. Rond 12.20 uur werd hij aangehouden.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Op het moment dat de man binnendrong, waren op de school een aantal leerkrachten en kinderen aanwezig. Het gebouw werd direct ontruimd en de leerkrachten en kinderen werden ondergebracht in het pand van een nabijgelegen zwembad.

Omdat niet duidelijk was of de verdachte nog in de school aanwezig was, gingen agenten van de Dienst Speciale Interventies (DSI) naar binnen, maar het team trof niemand meer aan.

Daarna werd in de omgeving van de school verder gezocht naar de man. Omdat niet duidelijk was of er, zoals de man had geroepen, explosieven waren achtergelaten, volgde een uitgebreid onderzoek in de school. Enkele uren later bleek dat er geen explosieven in de school waren.

Rond 12.20 uur werd de 19-jarige man aangehouden. Het is nog onbekend waarom de man de school binnenging en riep dat er explosieven waren geplaatst.

Voor de leerkrachten, kinderen, ouders en verzorgers is de aankomende dagen extra zorg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!