Video

Drie vluchtende overvallers gepakt, politie lost waarschuwingsschoten

15 november 2023 om 17:14 • Aangepast 1 december 2023 om 02:03
nl
Drie vluchtende overvallers zijn woensdagmiddag gearresteerd in de buurt van de Grauwe Polder in Etten-Leur. Daarbij hebben agenten waarschuwingsschoten gelost. Kort daarvoor hadden ze een bedrijf aan de Rucphensebaan in Roosendaal overvallen. De politie zoekt nog naar een vierde verdachte. In een melding wordt opgeroepen naar de man uit te kijken, maar om hem niet te benaderen en 112 te bellen als iemand hem ziet.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De melding van de overval kwam kort voor vier uur uur binnen bij de politie. Meerdere daders sloegen met de auto op de vlucht in de richting van de A58.

Toegesnelde agenten zetten direct de achtervolging in. Ook ging een politiehelikopter de lucht in. Die bleef enige tijd boven Etten-Leur cirkelen. De politie kon de overvallers korte tijd later arresteren in de buurt van de Grauwe Polder. Daar reden de overvallers zich klem in een plantsoen aan de Vioolstraat. Toen ze te voet wilden vluchten, losten de achtervolgende agenten waarschuwingsschoten om ze tot stoppen te dwingen.

Het aangehouden drietal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Het gaat om een 28-jarige man uit Rotterdam, een 27-jarige man uit Schiedam en een 14-jarige jongen uit Schiedam.

Vuurwapen
De politie deed na de aanhouding onderzoek bij het bedrijf in Roosendaal en bij vluchtauto in Etten-Leur. Bij het voertuig zijn een vuurwapen en kogelhulzen gevonden. De politie vermoedt dat deze bij de overval zijn gebruikt. De vluchtauto is voor verder onderzoek in beslag genomen en door een bergingsbedrijf opgehaald.

Er raakte niemand gewond bij de overval, aldus de politie.

Vierde overvaller is bekend
De politie weet intussen wie deze vierde overvaller is. Het publiek had eerder via Burgernet een signalement gekregen. Het gaat om een licht getinte man met een zwart gewatteerde jas. Deze overvaller draagt een bril zonder montuur rond de glazen, heeft een baard en zal vermoedelijk modder aan zijn schoenen hebben. Het gaat om een paar Air Max van het merk Nike, voorzien van een panterprint in de kleuren bruin en zwart.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
De vluchtauto van de overvallers (foto: Tom van der Put / SQ Vision).
De vluchtauto van de overvallers (foto: Tom van der Put / SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!