Video

Amerikanen filmen de Dommel voor een documentaire

22 november 2023 om 16:49 • Aangepast 1 december 2023 om 02:03
nl
De Nijl, de Mississippi, de Theems, de Seine en de Dommel. Je noemt ze misschien niet allemaal in één adem, maar toch staat deze Brabantse rivier wel in hetzelfde rijtje van de Amerikaanse cameraploeg van Rivers Are Life. Het team dook maandag zelfs op in Nuenen om beelden voor hun serie te maken.
Profielfoto van Carlijn KöstersProfielfoto van Studio040
Geschreven door

Wie het kleine niet eert, zullen we maar zeggen. Voor regisseur Graham Steele is de Dommel namelijk ontzettend interessant. "Je hebt dat kleine riviertje, dat midden door een intelligent, innovatief en snelgroeiend gebied stroomt. Ik denk niet dat veel mensen weten hoe belangrijk dit gebied is", zegt hij tegen Studio040.

"Al die partijen die samen werk verrichten om de rivier zo goed mogelijk aan toekomstige generaties over te dragen."

Natuurlijk blijft Van Gogh niet onopgemerkt, maar de filmmaker is nog meer onder de indruk van het werk van Waterschap De Dommel. Dat ze daar zoveel aan biodiversiteit doen, bijvoorbeeld. "Al die partijen die samen werk verrichten om de rivier zo goed mogelijk aan toekomstige generaties over te dragen", zegt Steele vol bewondering.

Het levert spectaculaire beelden op van Rivers Are Life. Met hun platform willen ze kijkers vooral bewust maken van het belang van rivieren. Waar de documentaire straks te zien is, is voor nu nog een verrassing. Dat wordt nog aangekondigd op de site van het platform.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!