Video

Carlo en Pim houden zoveel van Breda dat ze er over zongen

11 december 2023 om 20:00 • Aangepast 22 december 2023 om 02:02
nl
Zóveel van een stad houden, dat alleen een serenade dat onder woorden kan brengen. Dat moet ongeveer het gevoel zijn dat zangers Carlo Verkooijen (57) en Pim van Ginneken (65) hebben bij Breda. Ze recycleden een lied over de stad. Een ode. Een serenade. En het heet, je raadt het al, 'Breda'.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Als we aankomen bij het huis van Carlo, doet zijn vrouw Nancy de deur open. De koffie staat al te pruttelen en de asbak staat nog ouderwets op tafel. Met een lekker kleurtje op de wangen zitten Carlo en Pim aan de eettafel te wachten tot ze hun nummer voor mogen dragen voor de opnames van de videoclip. Zijn huis is namelijk tegelijk een opnamestudio, met nog een spraytan-cabine in de tuin.

"Het liedje ligt eigenlijk al zo'n dertig jaar op de plank", begint Pim fier over hun nummer te vertellen. Toen werd het al uitgebracht door Jan Chatrér en heette het Als ik die toren zie staan. "Maar we hebben het uit de mottenballen getrokken." De zanger vindt het schrijven van liedjes namelijk heel leuk, maar het zakelijke stuk wat minder. Maar gelukkig, daar weet Carlo wel raad mee.

"Nu hadden we er de tijd en de ruimte voor", gaat Carlo verder. Het had zo moeten zijn. Hij heeft samen met zijn broer Tommy de productie op zich genomen en zo geschiedde. De tekst is wat bijgeschaafd, de muziekband opnieuw ingespeeld en klaar is 'Breda'.

"We hebben de stoute schoenen aangetrokken en de Bekende Bredanaren gevraagd."

Waarom dit liedje? "Ben je wel eens in Breda geweest?", vraagt Pim triomfantelijk. Als we hem moeten geloven, schreef het nummer zich als vanzelf. "Dat heeft Carlo heel mooi gedaan met de zinsnede over het Spanjaardsgat, het Kasteel en de Grote Markt", tikt hij zijn kompaan aan. "Nou, dan heb je eigenlijk heel kort samengevat hoe leuk dat het hier is."

Bescheiden neemt Carlo de complimenten in zich op. Hij vertelt dat ze er ook een paar BB'ers voor gevraagd hebben, Bekende Bredanaren. Hun foto komt voorbij in de videoclip, namelijk. "We hebben de stoute schoenen aangetrokken en ze gevraagd, dus die komen er kort in voor", zegt Carlo. Denk aan Klaas Dijkhoff, Corry Konings en burgemeester Depla. "We hebben de burgemeester er zelfs al persoonlijk over bijgepraat. Maar om het liedje te horen, moet hij ook gewoon op de release wachten."

Eén misverstand moet uit de lucht worden geholpen: het is geen carnavalsplaat. "Bij NAC dan? Misschien. Zou leuk zijn", denkt het duo hardop. Maar het is vooral de bedoeling om het dagelijks te luisteren. En dat kan vanaf deze vrijdag. Dus Bredanaren: voetjes van de vloer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!