PSV wint ook moeilijke uitwedstrijd tegen FC Twente na vroege rode kaart

25 november 2023 om 20:43 • Aangepast 13 december 2023 om 02:03
PSV heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap. In de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente bleef het zonder kleerscheuren overeind. Doelpunten van Joey Veerman, Johan Bakayoko en een eigen doelpunt hielpen PSV aan een zorgeloze 3-0 zege. Door de zege blijven de Eindhovenaren nog altijd foutloos in de Eredivisie.

Na een kwart wedstrijd werd PSV in het zadel geholpen. Mees Hilgers kwam hard in op Hirving Lozano. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf eerst nog een gele kaart, maar na het bekijken van de beelden gaf hij toch een rode kaart aan de Twente-verdediger.

Geen ploeg heeft het makkelijk in Enschede. Al 24 wedstrijden op rij wist FC Twente in eigen stadion ongeslagen te blijven. Maar door de vroege rode kaart werd het PSV makkelijk gemaakt.

Perfecte counter
Een unieke mogelijkheid om de ontzettend lastige uitwedstrijd bij FC Twente te winnen. Toch ging het niet gelijk veel soepeler. PSV speelde rommelig en kwam tot weinig uitgespeelde aanvallen. Vlak voor rust was het toch raak. Uitgerekend op het moment dat de thuisclub Twente dacht toe te slaan, greep André Ramalho uitstekend in. Via Guus Til en Bakayoko kwam PSV er met veel man uit. De Belgische vleugelaanvaller legde perfect af op Veerman, die de Twente-goalie Lars Unnerstal wist te passeren. Een counter uit het boekje en PSV op voorsprong.

Geluk
Vlak na rust gooide PSV al vroeg de wedstrijd in het slot. Uit de kluts was het uiteindelijk Robin Pröpper die de bal achter zijn eigen doelman frommelde. Een typerende goal voor de wedstrijd.

Want PSV speelde nog geen eens zo goed, maar werd geholpen door FC Twente. De rode kaart was meer dan terecht en eigen doelpunten horen ook bij het voetbal, maar aan geluk mag het de koploper dan ook niet ontbreken. Het geluk van de kampioen?

Bakayoko zorgde tien minuten voor tijd nog voor een derde Eindhovense treffer. Hij bleef oog in oog met Unnerstal rustig.

Kampioenschap
PSV begint perfect aan een - op papier - moeilijke week. Het wint zonder kleerscheuren van FC Twente en kan zich op gaan maken voor de volgende twee toppers. Woensdag wacht Sevilla waarna op zondag PSV op bezoek gaat bij Feyenoord.

Dankzij de overwinning in de Grolsch Veste behoudt PSV de voorsprong van zeven punten op achtervolger Feyenoord. Mochten de Eindhovenaren volgende week ook winnen in De Kuip, dan zetten ze een reuzestap richting een mogelijk kampioenschap.