'Mighty Mike' grijpt naast titel van Players Championships Finals

27 november 2023 om 06:44 • Aangepast 8 december 2023 om 02:01
nl
Darter Michael van Gerwen is er zondagavond laat niet in geslaagd om voor de achtste keer de Players Championship Finals te winnen. Hij verloor de finale van het laatste grote toernooi vóór het WK van de Engelsman Luke Humphries met 9-11. Dit ondanks een negendarter, een perfecte leg in het darts én een voorsprong van 9-5.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Bij die stand moest Van Gerwen, titelverdediger in het Engelse Minehead, echter zes legs op rij aan Humphries laten. De darter uit Vlijmen kende een lastig jaar met een zware gebitsoperatie en enkele jichtaanvallen.

Maar met het WK van volgende maand in aantocht begint hij toch aardig in vorm te komen. "Ik kan alleen mezelf verwijten dat ik niet heb gewonnen", zei de 34-jarige darter na zijn nederlaag op het podium. "Ik zit best dicht bij mijn beste niveau, maar ik had het wel moeten afmaken. In de slotfase van de finale heb ik niet goed gegooid. Allen complimenten voor Luke. Hij wilde niet opgeven en heeft tot de laatste pijl gestreden."

Toernooiverloop
Van Gerwen kwam in de finale nadat hij in de halve eindstrijd te sterk was voor de Duitser Gabriel Clemens: 11-6. In de wedstrijd daarvoor was hij net op tijd bij de les tegen de Engelsman Stephen Bunting. 'Mighty Mike' knokte zich in die wedstrijd terug na een achterstand van 6-9 om uiteindelijk te winnen met 10-9.

De drievoudig wereldkampioen maakte zaterdag in de tweede ronde indruk met een klinkende zege op de Engelsman Ross Smith (6-1). Hij gooide met 118,52 punten het hoogste gemiddelde ooit van het toernooi.

WK komt eraan
De darters gaan zich nu opmaken voor het meest prestigieuze darttoernooi van de wereld: het PDC WK Darts dat op 15 december begint. De finale wordt gespeeld op 3 januari. Dit gebeurt allemaal in het legendarische Alexandra Palace in Londen. Titelverdediger is Engelsman Michael Smith. Hij versloeg begin dit jaar Michael van Gerwen met 7–4 en behaalde zo zijn eerste wereldtitel.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Humphries verslaat Van Gerwen (foto: Kieran Cleeves / PDC).
Humphries verslaat Van Gerwen (foto: Kieran Cleeves / PDC).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!