Liveblog

112-nieuws: kop-staartbotsing in Rijen • fietser aangereden

28 november 2023 om 14:08 • Aangepast 8 april om 17:04
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

21.52

Opgepakte vrouw ontsnapt uit politiebureau

Uit het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven is vanmiddag een opgepakte vrouw ontsnapt. Ze was op verdenking van een drugsovertreding in verzekering gesteld, maar wist op slippers te ontkomen.

LEES OOK: Opgepakte vrouw ontsnapt op slippers uit politiebureau Eindhoven

21.36

Automobiliste belandt in de sloot

Een automobiliste is vanavond iets voor negen uur op de snelweg A58 ter hoogte van Bavel de macht over het stuur verloren. Ze kwam hierdoor met haar wagen terecht in een sloot. De brandweer moest de vrouw vanaf de parallelweg naast de A58 bevrijden. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde niet te landen. Een bergingsbedrijf is opgeroepen om de auto uit de sloot te takelen. Het verkeer op de snelweg had geen hinder van het ongeval.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
19.51

Scooter en auto botsen frontaal op elkaar

Een scooterrijder is in Den Bosch frontaal op een auto gebotst. Dat gebeurde rond kwart voor zeven op de kruising St. Janssingel en Berewoutstraat. De scooterrijder raakte bij het ongeval gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet te komen.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
18.16

Kop-staartbotsing in Rijen

Op de Rijksweg ter hoogte van de Europalaan in Rijen is vanavond een auto achterop een andere auto gereden. Dat gebeurde rond half zes. Een bestuurder merkte te laat dat een voorganger remde en botste er achterop. De bijrijder raakte door de klap gewond. Na het ongeval was de rijbaan richting Tilburg ruim een half uur afgesloten voor het verkeer. Dit zorgde voor een kilometerslange file. Een bergingsbedrijf heeft de auto's getakeld en afgevoerd.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
16.14

Ontruiming werkruimte gemeente en woningcorporatie in Grave

Enkele tientallen medewerkers van de gemeente Land van Cuijk en woningcorporatie Mooiland moesten vanmiddag hun werkruimte aan de Sint Henricusweg in Grave verlaten. De evacuatie was uit voorzorg nadat het alarm in het gebouw afging. De toegesnelde brandweer concludeerde na metingen dat in het pand een te hoge CO2-concentratie hing. Omdat het bijna einde werkdag was, zijn alle medewerkers naar huis gegaan en was opvang niet nodig.

15.57

Grondstoffen voor drugsproductie gevonden in Best

In een bedrijfspand op de hoek van de Dommel en de Dieze in Best zijn vanmiddag bij een controle chemicaliën aangetroffen die vermoedelijk bruikbaar zijn voor de productie van synthetische drugs. De chemicaliën lagen in een ruimte van het bedrijfsverzamelgebouw opgeslagen. Het ging om honderden kilo’s en liters aan chemicaliën, verpakt in jerrycans, dozen en plastic zakken. Het lijkt er niet op dat op de locatie drugs werden gemaakt. In het bedrijfspand was een 51-jarige man uit Best aanwezig. Hij is aangehouden en meegenomen voor verhoor. De specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen hadden om 20.30 uur alle chemicaliën verwijderd. Daarna is het bedrijfsverzamelgebouw weer vrijgegeven.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
15.40

Stremming treinverkeer Roosendaal-Vlissingen

Tussen Roosendaal en Vlissingen rijden er veel minder treinen door een defect spoor. De vertraging voor de passagiers loopt op tot een uur, zo meldt de NS. Naar verwachting zal de storing tot woensdagmiddag en kan de normale dienstregeling rond half een worden hervat.

14.15

Fietser gewond na aanrijding, auto rijdt door

Een fietser is vanmiddag gewond geraakt na een aanrijding door een auto in Tilburg. Dat gebeurde rond tien over twaalf op de kruising van de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg en de Jozef Platteweg.

De auto reed na het ongeluk door. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde voor de deur van het politiebureau. “Het voertuig heeft vermoedelijk schade of er zit bloed van het slachtoffer op”, laat de politie Leijdal op Instagram weten. De auto reed weg in de richting van de Huibevendreef.

13.38

Vrachtwagen botst op auto, bijrijder gewond

De bijrijder van een auto is zwaargewond geraakt na een botsing met een vrachtwagen. Dat gebeurde op de kruising Achtseweg Noord Mispelhoefstraat in Eindhoven. De bestuurder van de auto is ook gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar de gewonden waren intussen al met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision.
12.47

Man gewond na aanrijding

Een oudere man, die met zijn vrouw aan het fietsen was, is aan de Kerkstraat in Deurne aangereden door een wagen Waarschijnlijk zag de automobiliste de man over het hoofd door de laagstaande zon. De man raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
10.48

Flinke vechtpartij voor de deur van ROC in Veghel

Twee mensen zijn vanmorgen gewond geraakt bij een flinke vechtpartij aan de Muntelaar in Veghel, voor de deur van het Koning Willem I College. Zo'n tien mensen gingen met elkaar op de vuist. Dat gebeurde rond halfnegen. De politie kwam op de melding van de vechtpartij af, maar bij aankomst waren de vechtersbazen al vertrokken.

09.18

Auto botst tegen boom op N65

Een vrouw is op de N65 (Den Bosch-Tilburg) met haar auto tegen een boom gebotst. Het ongeluk gebeurde in de richting van Tilburg. Ze is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
08.33

Drukke spits door ongelukken

Een ongeluk met drie auto's heeft vanmorgen gezorgd voor een enorme vertraging op de A67 richting Eindhoven. Rond halfnegen was de vertraging 168 minuten. Op de A50 tussen Eindhoven en Sint Oedenrode was de linkerrijstrook dicht na een ongeluk. Om kwart over negen bedroeg daar om kwart voor negen een exta reostijdan twintig minuten.

07.55

Strooiwagens op pad

De strooiwagens van Rijkswaterstaat zijn vanochtend weer op pad gegaan. Ook in onze provincie wordt gestrooid zo blijkt uit de strooikaart die Rijkswaterstaat bijhoudt. Eerder al waarschuwde het KNMI voor de kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Daarom geldt tot negen uur vanochtend onder meer in onze provincie code geel.

Wachten op privacy instellingen...
07.15

Problemen op het spoor opgelost

De problemen met een kapotte trein waardoor er eerder vanochtend geen treinen reden tussen Roosendaal en Essen in België zijn opgelost. Rond half acht verwacht de NS dat de treinen op dit traject weer rijden volgens het spoorboekje.

06.40

Vanochtend nog code geel

Onder meer voor onze provincie waarschuwt het KNMI nog tot negen uur vanochtend met code geel. Dit vanwege de kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De waarschuwing geldt met name voor het noorden van de provincie.

Wachten op privacy instellingen...
06.30

Kapotte trein

Door een kapotte trein rijden er vanochtend vroeg geen treinen tussen Roosendaal en Essen in België. Reizigers moeten rekening houden met meer dan een uur vertraging. De problemen zijn naar verwachting rond half acht opgelost, zo laat de NS weten.

05.45

Automobilist gewond

Een automobilist is vannacht op de N277 bij Overlangel gewond geraakt nadat hij met zijn auto van de weg raakte en tegen een boom botste. Het ongeluk gebeurde rond een uur. Het slachtoffer moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd en is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege de ernst van de situatie werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De auto van de man raakte zwaar beschadigd.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
01.00

Auto belandt in sloot

Een auto is gisteravond rond tien uur aan de Omgang in Veghel in een sloot beland. "Met de bestuurder is gelukkig alles in orde", zo laat de politie weten. Hij kon zelf uit de auto komen. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om de auto uit de sloot te halen.

Foto: Instagram Politie Meierijstad.
Foto: Instagram Politie Meierijstad.
00.00

Man gewond na val van dak

Een man is gisteren aan het Zonnebos in Vught gewond geraakt nadat hij van een hoogte van vijf meter van een dak viel. Het slachtoffer was daar aan het werk voor een bedrijf, zo laat de wijkagent weten. Verschillende hulpdiensten kwamen naar de plek van het ongeluk. Vanwege de ernst van de situatie werd ook de traumahelikopter opgeroepen.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht van het ongeluk. Hoe het met het slachtoffer is, is, niet bekend. "Maar het slachtoffer had veel pijn", laat de wijkagent weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!