Winkeldieven rijden met hun auto in op mensen in het centrum van Reusel

29 november 2023 om 08:08 • Aangepast 8 december 2023 om 02:01
nl
In het centrum van Reusel zijn twee winkeldieven dinsdag ingereden op meerdere mensen bij het voetgangersgebied op de Markt. In de auto zaten ook twee jonge kinderen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De bestuurster, een 36-jarige vrouw uit Hapert, en de bijrijder, een 39-jarige man uit Hapert, zijn opgepakt. Er zijn geen gewonden gevallen.

Dollemansrit
Eerder op de dag pleegde het duo meerdere winkeldiefstallen in het dorp, onder meer in kledingzaken en bij een drogisterij. Toen zij door één van de winkeliers betrapt werden ging de vrouw er vandoor en begon ze samen met de man aan de dollemansrit.

"Los van het feit dat daar uiteraard niet gereden mag worden met een auto, werd er met hoge snelheid gereden en manoeuvres uitgevoerd die voor de voetgangers zeer gevaarlijk waren", meldt een woordvoerder de politie. "Sommige mensen moesten echt aan de kant springen om niet gewond te raken."

Onderzoek
De politie doet onderzoek naar de diefstallen en het rijgedrag. “In verband met het onderzoek is de politie nog steeds op zoek naar slachtoffers en getuigen”, meldt een agent. Het tweetal zit nog vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!