Drugsdealer op een piepklein fietsje gepakt met 'apotheek aan harddrugs'

29 november 2023 om 09:12 • Aangepast 8 december 2023 om 02:01
nl
Een man is dinsdagmiddag in de wijk Oud Woensel in Eindhoven aangehouden voor het dealen van drugs. Voor de wijkagent geen ongewone zaak, maar toch wist deze verdachte hem te verbazen. De dealer verplaatste zich volgens hem namelijk op een piepklein elektrisch kinderfietsje. "Kwam nog niet boven de knieën uit", zegt hij over het fietsje.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Tot zover het patserige imago", schrijft de agent verder in een bericht op Instagram over de aanhouding.

"Er heerst een hardnekkig beeld dat straatdealers zich verplaatsen in grote dure en vooral snelle auto’s. Niets is minder waar, in verreweg de meeste gevallen zijn het oude gammele plakbakken, waarbij je bij iedere keer opschakelen moet hopen dat het gevaarte (en jijzelf) in leven gaat blijven. Plakbakken omdat het interieur vaak van Mc Donalds afval en Red Bull aan elkaar hangt", vervolgt de wijkagent zijn verhaal.

Maar dit keer ging het dus niet om zo'n 'plakbak'. Verder voldeed de verdachte volgens de wijkagent wel aan alle clichés. Zo had hij in de woorden van de agent 'de hele apotheek aan harddrugs in de merkkleding' en ondanks alle bewijzen bleef de verdachte alles ontkennen en beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

Het bijzondere fietsje (foto: Wijkagent Oud Woensel).
Het bijzondere fietsje (foto: Wijkagent Oud Woensel).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!