Explosieve vangst in visvijver, EOD schiet te hulp om pakket te ontmantelen

29 november 2023 om 16:57 • Aangepast 13 december 2023 om 02:04
nl
In een van de visvijvers van De Oase in Valkenswaard is woensdagmiddag mogelijk een explosief uit het water gehaald. Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn door de politie te hulp geroepen. Het verdachte pakket is naar een afgelegen plek in Leende gebracht om het daar op gecontroleerde wijze te laten ontploffen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De vondst werd rond één uur 's middags gedaan door een man die de visvijver aan het schoonmaken was. Hij hengelde met een hark eerst een aantal kentekenplaten uit het water. Daarvan maakte hij melding van bij de politie.

Toen agenten bij de visvijver kwamen kijken, had de man met zijn hark een verdacht pakket boven water gehaald. Na een onderzoek door een explosievendeskundige van de politie, is de EOD ingeschakeld.

Medewerkers van de EOD hebben het verdachte pakket verpakt en op een veilige manier afgevoerd. Dat karwei heeft enkele uren geduurd. Het pakket is rond vijf uur met een gecontroleerde ontploffing onschadelijk gemaakt. Dat gebeurde op een afgelegen plek aan de Strijperdijk in Leende.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de gevonden kentekenplaten worden nagetrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!