Video

Geblinddoekt en ingepakt: vier verdachten opgepakt bij werkend drugslab

30 november 2023 om 11:33 • Aangepast 8 december 2023 om 02:01
nl
In een schuur van een woning aan de Broekdijk in Hulten heeft de politie een drugslab ontdekt. Er waren vier mensen aanwezig, die zijn meteen aangehouden.
Profielfoto van Sami Kappe
Geschreven door
Sami Kappe

Het drugslab was in werking toen de politie er donderdagochtend om kwart over negen binnenviel. Dat gebeurde in het kader van een lopend onderzoek.

Geblinddoekt
Er waren op dat moment vier mensen aan het werk in de schuur. Zij zijn opgepakt en buiten op stoeltjes gezet. Op foto's is te zien dat hun handen en benen zijn ingepakt. "Dat gebeurt vaker bij risicovolle aanhoudingen", vertelt een politiewoordvoerster. "Omdat je niet weet welke stoffen ze hebben aangeraakt. Zo'n drugslab is natuurlijk gevaarlijk voor de omgeving en het milieu."

Ook moesten de verdachten een blinddoek op, dat is om de anonimiteit van het arrestatieteam te garanderen. Daarnaast werden ze in dekens ingepakt tegen de kou.

Welke drugs het lab produceerde, is nog niet bekend. De Forensische Opsporing is ter plaatse om onderzoek te doen. Tegen de middag kwam burgemeester Derk Alssema langs om een kijkje te nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!