Video

Paard dood en automobilist zwaargewond na botsing met trein

30 november 2023 om 19:22 • Aangepast 15 december 2023 om 02:00
nl
Op een spoorwegovergang in Boxtel is een losgeschoten paardentrailer donderdagavond door een trein geraakt. De bestuurder van de auto is daarbij zwaargewond geraakt. Een van de twee paarden in de trailer is overleden. De verwondingen van de man waren zo ernstig dat een traumahelikopter werd opgeroepen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De auto met de paardentrailer stak over op een spoorwegovergang bij de Boxtelse wijk Tongeren. De paardentrailer schoot plots los midden op de spoorwegovergang. De bestuurder stapte uit de auto en probeerde de paarden uit de trailer te krijgen, maar op dat moment werd de trailer door een trein geraakt.

De man raakte zwaargewond. Een van de twee paarden is ter plaatse overleden. Het andere paard is ongedeerd gebleven omdat dat paard tijdig uit de trailer wist te vluchten.

Geen treinverkeer meer
Door de botsing rijden er de rest van de avond en nacht geen treinen meer op het traject tussen Tilburg en Boxtel. De trein die de trailer raakte is met een wiel van het spoor geraakt. Het gaat daarom even duren om de trein weg te krijgen. Ongeveer 300 reizigers die in die trein zaten zijn rond kwart voor acht uit de trein gehaald en in een andere trein gezet. De NS hoopt dat de treinen op het spoor morgen weer rijden.

Eerder meldde de NS dat het spoor tot zeker kwart voor elf 's avonds dicht zou zijn.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!