Je hebt nog heel even om te stemmen op jouw favoriete Brabander van 2023

2 december 2023 om 19:50 • Aangepast 15 december 2023 om 02:02
nl
Nog een paar dagen en dan sluit de stembus. Wil je nog een stem uitbrengen op jouw favoriet voor de titel Brabander van het Jaar? Doe dat dan nu!
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Je hebt nog een paar dagen om je stem uit te brengen, want de stembus sluit op maandag 4 december om 18.00 uur. Ga naar omroepbrabant.nl/brabandervanhetjaar en kies.

Wordt het Annemarie, de drijvende kracht achter de Weggeefhoek Gilze en Rijen? Of Frans en Thijs, die hun vriend uit het water hebben gered? Of kies je toch voor Jan, die kookt voor mensen die anders alleen zouden eten? We zetten alle genomineerden nog even op een rijtje.

Annemarie Mols uit Rijen

Annemarie Mols uit Rijen
Annemarie Mols uit Rijen

Annemarie is de drijvende kracht achter de Weggeefhoek Gilze en Rijen. Hier mogen mensen die weinig geld hebben, gratis spullen komen halen. Van kleding tot bestek en van meubels tot handdoeken. Ze helpt zo meer dan 300 gezinnen.

Ruben Lindenhovius uit Eindhoven en Sterre van den Boogaard uit Mierlo-Hout

Ruben uit Eindhoven en Sterre uit Mierlo-Hout
Ruben uit Eindhoven en Sterre uit Mierlo-Hout

Ruben en Sterre organiseerden en liepen Boots on the Ground. Dat is een loodzware wandeltocht van maar liefst 200 kilometer om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor oud-militairen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Met een groep studenten liepen ze vier dagen door weer en wind.

Jan Minkels uit Den Dungen

Jan Minkels uit Den Dungen
Jan Minkels uit Den Dungen

Niemand zou zich eenzaam moeten voelen. Daarom nodigt Jan in zijn eigen huis regelmatig mensen uit die alleen zijn en kookt hij gratis een driegangendiner voor hen. En wat over is geeft hij weg aan mensen die niet veel te besteden hebben.

Frans Monsieurs en Thijs van Miert uit Tilburg

Thijs van Miert en Frans Monsieurs uit Tilburg
Thijs van Miert en Frans Monsieurs uit Tilburg

Frans en Thijs zijn helden. Ze aarzelden geen moment toen hun vriend Theo met zijn scootmobiel het water in reed. De scootmobiel zonk. Maar doordat de mannen snel in actie kwamen, lukte het ze om hun vriend veilig op het droge te krijgen.

Leny van Zundert uit Etten-Leur

Leny van Zundert uit Etten-Leur
Leny van Zundert uit Etten-Leur

Leny organiseert met haar Stichting Nu Jij! al meer dan tien jaar verwendagen voor mensen met kanker. Ze hoopt dat zij zo even hun zorgen vergeten. Leny heeft zelf borstkanker gehad. Na haar genezing was ze zo blij met de nieuwe kans die ze kreeg, dat ze besloot iets te gaan doen voor lotgenoten.

Op eerste kerstdag zie je op Omroep Brabant in een speciaal tv-programma en online wie zich de Brabander van het Jaar 2023 mag noemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!