Video

PSV mist toppers tegen Feyenoord, coach Bosz ziet focus bij spelers

1 december 2023 om 17:25 • Aangepast 15 december 2023 om 02:03
nl
Koploper PSV kan zondag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord niet beschikken over aanvallers Hirving Lozano en Noa Lang. De twee sterspelers zijn geblesseerd. PSV kan zondag in Rotterdam een kroon zetten op een zeer succesvolle week. Er werd gewonnen bij FC Twente en door winst op Sevilla wordt er overwinterd in de Champions League. Er werd geen feest gevierd, zegt coach Peter Bosz. "Bij ons ging de focus al snel weer op Feyenoord. De spelers moesten gelijk beginnen met herstellen en ze mochten niet te laat naar bed.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

In de laatste minuut van het duel met de Spaanse ploeg verzekerde PSV zich woensdagavond van overwintering in de Champions League. De euforie op het veld was groot en zelfs Louis van Gaal (onder meer ex-trainer van Ajax) liet zich later op de avond verleiden tot een polonaise. “Maar dat hebben wij niet gedaan”, doelde Peter Bosz op zichzelf en de selectie. Overigens had Bosz wel genoten van Louis van Gaal in de polonaise. “Ik zag hem voorbijkomen. Dat is toch hartstikke leuk!”

Als PSV zondag wint van Feyenoord doet het uitstekende zaken in de strijd om het kampioenschap. Het zou dan tien punten meer hebben dan de Rotterdammers. “Maar als we verliezen zijn het nog maar vier punten”, counterde Peter Bosz.

"Ik heb er een goed gevoel bij.”

Bosz wil daarom nog niet spreken van een voorschot nemen op de titel. "We willen niet te veel vooruitkijken. Dat hebben we heel het seizoen nog niet gedaan en dat werkte erg goed. We hebben een volwassen ploeg die daar ook goed mee om weet te gaan. Ik heb er een goed gevoel bij.”

Bij de trainer van PSV is er ook respect voor Feyenoord en vooral Arno Slot, de trainer. “Ik word heel blij als ik naar Feyenoord kijk. Slot laat zijn ploeg ontzettend leuk voetballen. Het is qua intensiteit wel te vergelijken met ons. Ik hoop dat onze twee speelstijlen de mensen in het stadion plezier gaan bezorgen. Ik heb er zin in!”

Louis van Gaal vierde na de overwinning van PSV tegen Sevilla feest met de PSV-sponsoren:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!