RKC verspeelt voorsprong en speelt gelijk tegen Excelsior

2 december 2023 om 22:13 • Aangepast 15 december 2023 om 02:00
RKC Waalwijk is tijdens de thuiswedstrijd zaterdagavond tegen Excelsior niet verder gekomen dan een gelijkspel. De ploeg stond lang met 2-0 voor, maar een eigen doelpunt en een vrije trap leidden ertoe dat het 2-2 werd tegen de Rotterdammers.
Profielfoto van Ista van Galen

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Beide ploegen creëerden kansen, maar RKC wist als eerste te scoren. Yassin Oukili schoot na twintig minuten raak op aangeven van Julian Lelieveld. Een kwartier na de rust scoorde Oukili nog een keer. Vanaf de rand van het strafschopgebied maakte hij de 2-0.

De voorsprong bleek toch niet genoeg. In de 74e minuut kwam Excelsior terug in de wedstrijd door een ongelukkige eigen goal van Dario van den Buijs. Daardoor kreeg Excelsior weer vertrouwen en dat resulteerde tien minuten voor tijd in de gelijkmaker. Julian Baas maakte fenomenaal 2-2 vanuit een vrije trap en dat werd ook de eindstand.

Door het gelijkspel is RKC nu dertiende; Excelsior is de nummer negen van de Eredivisie. .