Video

Inbraak in groente- en fruitbedrijf: weinig buit maar wel veel schade

4 december 2023 om 18:15 • Aangepast 15 december 2023 om 02:04
nl
De politie zoekt twee inbrekers die vorig jaar op 20 november met twee kassa's aan de haal gingen van een groente- en fruitbedrijf in Goirle. Al is het even geleden, volgens politiewoordvoerder Dik Advocaat geeft de recherche niet op in deze zaak. "Het zijn waarschijnlijk professionele inbrekers die moeten worden gestopt."
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De twee gezochte mannen duiken om tien over drie in de nacht op bij het bedrijf aan de Turnhoutsebaan. Bewakingsbeelden laten zien hoe ze het terrein oplopen. Het lijkt erop dat ze de weg kennen. Eenmaal binnen in een loods met groenten en fruit, lopen ze direct af op de kassa's die er staan.

Grof geweld
Minutenlang proberen ze de geldlades open te krijgen. Het zier ernaar uit dat ze op hun mobiele telefoons zoeken naar de handleiding om de kassa's te openen. Als dat geen succes heeft, proberen ze het met grof geweld. Met handgereedschap probeert het duo een geldlade open te wrikken. Zonder succes, dus sjouwen ze de twee goed beveiligde kassa's mee.

Volgens de politie is het bedrijf zo wijs geweest om geen grote geldbedragen in de kassa's achter te laten. De inbraak leverde dus weinig op. Hoewel de inbrekers zich goed hebben vermomd, hoopt de politie dat er toch mensen zijn die de daders herkennen aan hun postuur en manier van bewegen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!