Miljoenen uitgetrokken voor betere winkelstraten in Someren en Waalwijk

5 december 2023 om 07:10 • Aangepast 15 december 2023 om 02:03
nl
Negen gemeenten, waaronder Someren en Waalwijk, krijgen geld van het kabinet om winkelstraten op te knappen en zo klanten weer naar fysieke winkelgebieden te lokken. Het demissionaire kabinet trekt in totaal 26 miljoen euro uit voor zaken als 'gevelrenovatie, betere looproutes en meer openbare zitplekken' om dorpen en steden levendig te houden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Naast Someren en Waalwijk gaat het om de gemeenten Apeldoorn (Gelderland), Emmen (Drenthe), Enschede (Overijssel), Nissewaard (Zuid-Holland), Sluis (Zeeland), Terneuzen (Zeeland) en Westervoort (Gelderland).

Zij krijgen geld uit de derde subsidieronde om winkelgebieden aantrekkelijker te maken. Medio volgend jaar loopt de vierde en laatste ronde. In totaal zat er 100 miljoen euro in de subsidiepot.

Meerdere miljoenen
Waalwijk krijgt 2,85 miljoen euro, meldt de gemeente. Het geld is bedoeld om leegstand te verminderen. De gemeente kan met de subsidie leegstaande winkelpanden opkopen.

Daarmeemee komt de herontwikkeling van winkelcentrum De Els en de directe omgeving weer een stap dichterbij, zegt wethouder Timon Klerx. “We werken al een flinke tijd aan de herontwikkeling van De Els en het gebied daaromheen. Zo’n groot project krijg je niet alleen van de grond.

De gemeente Someren heeft een aanvraag gedaan van 4,2 miljoen euro waarvan nu ruim 3,8 miljoen toegekend is. Wethouder Swinkels: “We zijn als gemeente Someren zeer verheugd met het verkrijgen van deze subsidie Dit geeft aan dat het Rijk vertrouwen heeft in onze ideeën en aanpak voor het moderniseren en aanpakken van het centrum van Someren."

Winkelleegstand
Hoewel winkelleegstand de afgelopen jaren weer afnam, kampten veel gebieden de afgelopen tijd met leegstaande winkelpanden. Veel consumenten kiezen voor webshops in plaats van fysieke winkels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!