Grootschalige handel in cocaïne via schrootbedrijf: twee mannen opgepakt

6 december 2023 om 09:15 • Aangepast 15 december 2023 om 02:02
nl
Twee mannen uit Eindhoven zijn dinsdag aangehouden voor grootschalige handel in cocaïne. Het gaat om mannen van 59 en 35 jaar oud, zo maakte de politie woensdag bekend. De twee zouden cocaïne hebben geïmporteerd uit Zuid-Amerika en lieten die bezorgen bij een schroothandel in Nederland.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De inkoop van cocaïne mogelijk verlopen via een vorm van ondergronds bankieren, buiten het reguliere banksysteem om. Hier doet de recherche nog verder onderzoek naar.

De recherche van Oost-Brabant baseert de verdenkingen onder meer op berichten uit Encrochat. Dat is een beruchte criminele berichtendienst waar de politie toegang tot wist te krijgen.

Meerdere doorzoekingen
Na de aanhoudingen heeft de politie onder meer de huizen van de verdachten en enkele garageboxen doorzocht. Hierbij zijn onder meer digitale gegevensdragers en voertuigen in beslag genomen.

De twee mannen zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Daarom brengt de politie niet meer informatie in deze zaak naar buiten. Om hoeveel cocaïne het gaat, maakt de politie om die reden ook niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!