Liveblog

112-nieuws: file op A2 door ongeluk • overvaller aangehouden

8 december 2023 om 17:59 • Aangepast 19 december 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

18.26

Glad door olie op de weg

Een kilometerslang oliespoor zorgt vrijdagavond voor problemen op de provinciale weg tussen Beek en Donk en Lieshout. De weg is afgesloten, omdat het door het oliespoor flink glad is. Het oliespoor zou al in Deurne zijn begonnen, maar zorgt een eind verderop dus voor flinke problemen.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
17.45

Ongeluk op A2

Op de A2 tussen Eindhoven en Maastricht is bij knooppunt de Hogt een ongeluk gebeurd. Rijkswaterstaat meldt dat het gaat om een ongeluk met meerdere voertuigen. Richting het zuiden moeten weggebruikers rekening houden met drie kwartier vertraging.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
17.20

Brandstof op wegdek, N16 afgesloten

De N615 tussen Aarle-Rixtel en Beek en Donk is afgesloten, omdat er brandstof op de weg ligt. Daardoor is het glad, meldt de ANWB.

16.29

Schoorsteenbrand in Eersel

In de schoorsteen van een huis in Eersel heeft vanmiddag een schoorsteenbrand gewoed. Dat gebeurde aan de Van Den Boomstraat. Volgens een ooggetuige raakte niemand gewond.

Foto: Hans Westendorp.
Foto: Hans Westendorp.
14.57

Voortvluchtige man aangehouden

In Vught is er een man aangehouden die nog 19 dagen gevangenisstraf open had staan. Dat laat wijkagent Marcel de Rouw weten.

14.21

Overvaller aangehouden

Een 34-jarige man uit Eindhoven is aangehouden op verdenking van een reeks overvallen in november. De politie kon hem op het spoor komen door tips die zij via een opsporingsbericht kregen. In vijf dagen tijd overviel hij onder andere twee keer een afhaalrestaurant en een supermarkt aan de Bredalaan in Eindhoven.

De verdachte had een mes bij zich en bedreigde het personeel. Zijn buit bleef bij een paar tientjes, maar zijn gedrag bracht een hoop teweeg bij de slachtoffers in de winkel en het restaurant. Via een opsporingsbericht werd hij uiteindelijk in de kraag gevat.

12.43

Aanrijding Haps

Een bestuurder zonder rijbewijs heeft vanmiddag een flinke botsing met een andere auto veroorzaakt aan de Lokkantseweg in Haps. Beide wagens zijn total loss. De persoon zonder rijbewijs is aangehouden en meegenomen door de politie. De twee andere slachtoffers zijn in de ambulance nagekeken en meegenomen naar het ziekenhuis.

Foto: Saskia Kusters/SK-media.
Foto: Saskia Kusters/SK-media.
Foto: Saskia Kusters/SK-media.
Foto: Saskia Kusters/SK-media.
11.24

Vertraging Rotterdam-Breda voorbij

De beperkingen op het traject tussen Rotterdam Centraal en Breda zijn voorbij. Eerder deze ochtend ontstond daar vertraging door een defecte trein op de hogesnelheidslijn. Die vertraging neemt nu af.

09.52

Vrienden vatten inbrekers in kraag

Drie vrienden hebben donderdagavond hun wijk behoed van een inbreekgolf in Breda. Ze spotten een verdacht drietal, hebben ze gevolgd en de politie gebeld toen een van hen over een schutting klom. Na een achtervolging zijn de mogelijke inbrekers gepakt en aangehouden.

LEES OOK: Drie vrienden betrappen inbrekers in Breda

09.09

Werkzaamheden A27 en A2

Van vrijdag tot zondag wordt er op meerdere plekken in de provincie aan de weg gewerkt. De eerder begonnen reparatie aan de Merwedebrug wordt dit weekend doorgezet. Daarom gaat de snelweg richting Breda tussen knooppunt Gorinchem en knooppunt Hooipolder dicht van morgenavond negen uur, tot maandagochtend vijf uur.

Ook op de A2 moet er een spoedklus gebeuren. Tussen knooppunt Deil en Empel wordt er van vrijdagavond negen uur, tot zondagochtend vijf uur aan het asfalt gewerkt.

Dat betekent dat verkeer naar het zuiden van zaterdagavond tot zondagochtend om moet rijden, omdat beide doorgaande routes zijn afgesloten. "Verkeer vanuit Rotterdam, Nijmegen, Utrecht en Maastricht of Eindhoven zal daar honder van hebben/worden omgeleid", zegt de ANWB.

08.46

File rond Den Bosch

Op de A59 van Oss richting Den Bosch staat er negen kilometer file bij knooppunt Hintham. Daar staat ongeveer een halfuur vertraging.

Ook tussen Utrecht en Den Bosch is het raak. Tussen knooppunt Empel en afrit Veghel staat het verkeer vast door een ongeluk. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

05.44

Autobrand in Geldrop

Op de Doelen in Geldrop is vannacht brand uitgebroken in een geparkeerde auto. Volgens een 112-correspondent van Omroep Brabant stond de auto al lange tijd geparkeerd met een lekke band verderop in de straat. Nadat de auto is verplaatst brak de brand uit. Mogelijk is de brand aangestoken. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
01.06

Auto van achteren aangereden op vluchtstrook A27

Bij een ongeval op de A27 bij Raamsdonksveer is vanavond rond acht uur een bestuurder van een auto gewond geraakt. Volgens getuigen stond het voertuig stil op de vluchtstrook en werd het van achter aangereden door een bestelwagen. Het slachtoffer is door de brandweer en ambulancepersoneel uit het voertuig gehaald.

Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de bestelwagen is door het ambulancepersoneel onderzocht. Het ongeval gebeurde in de richting naar Breda. Een rijstrook ging tijdelijk dicht waardoor er een file ontstond.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
22.29

Chauffeur onder invloed van de snelweg geplukt

Op de A58 ter hoogte van Oirschot is vanochtend een automobilist aangehouden. De bestuurder viel agenten op omdat hij onnodig links bleef rijden. Bovendien had de man ook een telefoon in zijn hand. Tijdens de controle bleek de 29-jarige man uit Tilburg onder invloed van alcohol en drugs te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!