Video

Man hakt deur open met bijl en steelt kostbare wielrenfietsen: 'Echt erg!'

8 december 2023 om 20:00 • Aangepast 20 december 2023 om 02:01
nl
De beelden van de bewakingscamera liegen er niet om. Een man met een bivakmuts hakt met een bijl de deur van Unlimited Colors In Venhorst open. Dat is een winkel voor exclusieve wielrenfietsen. De dieven namen acht dure fietsen mee en lieten een boze en bedroefde winkeleigenaar achter. De schade is tienduizenden euro's.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Eigenaar Jim Cranen werd wakker gebeld toen het alarm in zijn fietsenwinkel afging. "Ik zag op de beelden van onze bewakingscamera dat er op dat moment een man met een hakbijl onze deur in stond te rammen. Ik ben snel uit bed gesprongen want ik wilde erheen. De voorruit van mijn auto was bevroren, ik heb het ijs er met mijn blote handen afgekrabd. En onderweg heb ik de politie gebeld."

Eenmaal bij de winkel aangekomen zag Jim dat de voordeur openstond en hoorde hij het alarm loeien. "Ik ben samen met de politie naar binnen gegaan. De winkel stond vol rook doordat de mistgeneratoren waren afgegaan. Toen de rook was opgetrokken, zag ik dat er dure fietsen weg waren. Echt erg dat die gestolen zijn, ik was supertrots op die fietsen." De totale schade schat Jim op zo'n 70.000 euro.

"Hier stonden onze exclusieve fietsen, die zijn allemaal meegenomen."

Jim wijst naar een podium in de showroom. Er staat een lege standaard. "Hier stonden onze exclusieve showfietsen, die zijn allemaal meegenomen. Ook is er een fiets van een klant meegenomen. Die was niet niet blij, want zijn fiets was 15.000 euro waard."

Als geluk bij een ongeluk stonden de fietsen van andere klanten achter in de werkplaats. Daar zijn de dieven niet geweest. Want door de mistgeneratoren stond de zaak al binnen een minuut vol rook en kon je geen hand voor ogen meer zien. "Maar veel klanten maken zich wel zorgen of hun fiets er nog staat. Ik heb al heel veel ongeruste telefoontjes en berichtjes gehad."

"Die fietsen zijn uniek. Er is geen tweede van dus ze zijn moeilijk te verhandelen."

Jim heeft goede hoop dat de fietsen nog worden teruggevonden. "Die fietsen zijn op maat gemaakt en uniek. Er is geen tweede van, dus ze zijn moeilijk te verhandelen. Als ze ergens worden aangeboden dan worden wij waarschijnlijk wel gewaarschuwd." Bovendien heeft hij het kenteken van een busje dat mogelijk betrokken was bij de roof. Volgens hem was dat kenteken bekend bij de politie. Mogelijk kunnen de daders dus worden opgespoord.

Een tijd geleden waren er volgens Jim vaker inbraken bij fietsenwinkels. "Het was juist weer een tijdje rustig. Maar nu is het dus helaas weer raak."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.