Video

Fietser (20) zonder licht van de snelweg geplukt: 'Hij heeft geluk gehad'

10 december 2023 om 21:28 • Aangepast 22 december 2023 om 02:03
nl
Een twintigjarige man uit Polen is zondagavond door de politie van de A59 gehaald. De man reed op zijn fiets over de snelweg, zonder verlichting. Bij de meldkamer kwamen meerdere telefoontjes binnen van bezorgde automobilisten.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Het gebeurde zondagavond allemaal rond de klok van half negen. De man reed eerst nog met het verkeer mee in de richting van Drunen. "Maar later besloot hij om te draaien en in de tegenovergestelde richting naar Waalwijk te fietsen", laat de politie van Waalwijk weten.

Agenten waren na de meldingen van andere weggebruikers snel ter plaatse en hebben de man van de weg gehaald. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

De man krijgt meerdere boetes, zo is in het bericht van de politie te lezen. "Gelukkig kan hij het allemaal navertellen."

Andere fietsers
Het gebeurt wel eens vaker dat er fietsers op de snelweg worden gespot. Afgelopen oktober verdwaalde een jong meisje uit Oekraïne, zij kwam al fietsend op de A27 bij Breda terecht. Ze reed er in het donker rond. Agenten hebben haar thuisgebracht.

En in juli werd een achttienjarige fietser op de A2 tussen Den Bosch en Vught midden in de nacht van de weg geplukt. De jonge man had flink wat alcohol achter de kiezen en moest een bekeuring van 130 euro betalen voor zijn fietstocht over de snelweg.

Er kwam nog een boete van zestig euro bovenop voor het fietsen zonder verlichting.

Agenten begeleidden de achttienjarige fietser naar de dichtstbijzijnde afrit, zodat hij zijn weg naar huis veilig kon vervolgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!