Man (32) scheurt met 180 kilometer per uur over de weg: rijbewijs kwijt

11 december 2023 om 11:19 • Aangepast 22 december 2023 om 02:02
nl
Een man uit Tilburg trapte zondagnacht op de Midden-Brabantweg tussen Tilburg en Waalwijk het gaspedaal flink in. Hij reed 180 kilometer per uur, terwijl daar honderd kilometer per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de man van 32 is ingenomen, zo meldt de politie.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Agenten zagen de man tussen Tilburg en Waalwijk rijden. Ze volgden hem en wisten hem in Waalwijk aan de kant te zetten. Daar namen ze zijn rijbewijs in. De officier van justitie zal nu bepalen welke straf de man boven het hoofd hangt.

Even eerder: auto in de sloot
Even eerder raakte een auto op dezelfde Midden-Brabantweg, in dit geval bij Loon op Zand, van de weg. Bij het ongeluk waarbij verder geen weggebruikers betrokken waren, raakte de vrouw die achter het stuur zat gewond. Ze belandde met haar auto op zijn zijkant in een sloot. Het slachtoffer, een vrouw van 27 uit Wijk en Aalburg, werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

Volgens de politie had de vrouw gedronken. Ook was ze onder invloed van harddrugs. Ook haar rijbewijs is ingenomen. Het ongeluk werd om vijf voor vier gemeld.

Brandweer, politie en ambulance werden gemobiliseerd (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Brandweer, politie en ambulance werden gemobiliseerd (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!