PODCAST

PSV-icoon Kees Rijvers is al 97: 'Opschieten met plekje in de Walk of Fame'

11 december 2023 om 16:48 • Aangepast 22 december 2023 om 02:02
nl
PSV heeft afgelopen week Ruud Gullit toegevoegd aan de Walk of Fame, waar spelers worden geëerd die eerder geschiedenis schreven voor de club. Willy en René van de Kerkhof hadden al een plekje en beginnen bij deze een campagne om ook hun oude trainer Kees Rijvers toe te voegen. "En daar moeten ze niet te lang mee wachten. De goede man is al 97."
Profielfoto van Kristian Westerveld
Geschreven door

"Kees Rijvers is de man geweest die PSV in de jaren zeventig naar grote hoogte heeft gebracht", vertelt René in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. "Hij woont inmiddels met zijn vrouw in een verzorgingshuis. PSV moet niet te lang meer wachten om hem deze eer te geven. Samen met Guus Hiddink heeft Rijvers PSV de echte successen gebracht."

Hiddink heeft al wel een plaats in de Walk of Fame, maar Rijvers nog niet. Ook Willy vindt dat dit moet veranderen. "Geen discussie."

"Geen idee wat er echt gebeurd is."

Volgens de gebroeders zou een plek in de Walk of Fame het verhaal van Kees Rijvers bij PSV mooi rond maken. Het is wel een verhaal met ups en downs geweest met als absoluut dieptepunt het ontslag van Rijvers in 1980 door toenmalig manager Ben van Gelder.

"Zij waren altijd een twee-eenheid. Er moet iets gebeurd zijn en ik ben er nooit achter gekomen wat", zegt Willy. "Rijvers was vreselijk teleurgesteld en wilde ook geen afscheidscadeau van ons. Hij is ook zo eigenwijs. Ik zie hem er ook voor aan dat hij helemaal niet in de Walk of Fame wil."

Dat Ruud Gullit sinds vorige week wél lid van het selecte gezelschap is, vinden de gebroeders volkomen terecht. "Ruud was een fenomeen. Echt geweldig. Hij schoof van achter uit vaak naar voren en dan nam ik zijn plaats over."

Ook het vertrek van Gullit bij PSV verdiende geen schoonheidsprijs. Om een transfer naar AC Milan te forceren maakte hij publiekelijk ruzie met iedereen, zelfs met de zachtaardige Willy. "Maar dat is al lang vergeven en vergeten", verzekert Willy.

"Tegen Arsenal wil je gewoon spelen."

In de toekomst zou het zomaar kunnen dat een speler als Luuk de Jong ook eens vereeuwigd wordt in het Philips Stadion. De gebroeders verwachten de aanvoerder tegen Arsenal gewoon aan de aftrap, hoewel de wedstrijd geen direct sportief belang meer heeft.

"Voor een speler is er niks lekkerder dan drie keer per week te voetballen, ook als je pijntjes hebt", zegt Willy. "Zo'n Luuk de Jong wil tegen Arsenal ook gewoon spelen." Waaraan René toevoegt: "Ze hebben tegen Arsenal ook nog wat recht te zetten na die 4-0 in de uitwedstrijd."

In de podcast komen de broers terug op de wedstrijd tegen Heerenveen van donderdag en blikken ze ook vast vooruit op de toppers tegen Arsenal van dinsdag en tegen AZ komende zondag. En ze vertellen vast welke tegenstander ze hopen dat PSV komende maandag loot voor de achtste finales van de Champions League.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!