Fatbiker met kerstpakket mishandelt agent, slaat door ruit van politiebus

15 december 2023 om 17:06 • Aangepast 28 december 2023 om 02:02
nl
De bestuurder van een fatbike sloeg dinsdag zo hard tegen een politiebus aan, dat een agent glassplinters in zijn gezicht kreeg. Daarna werd hij op zijn kaak geslagen. De bestuurder van de elektrische fiets had een kerstpakket bij zich en de politie is naar hem op zoek.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Op dinsdag ging het mis aan de Galderseweg in Breda. Een agent reed rond in zijn politiebus en wilde de bestuurder van een fatbike controleren. Hij gaf een stopteken, maar de man op de fatbike reed gewoon door. Na een achtervolging werd de fietser klemgereden op de Ruitersboslaan.

Glassplinters en pijnlijke kaak
Dat vond de bestuurder niet leuk. Hij stapte van zijn fatbike en stormde op de politiebus af. "Hij trapte keihard tegen de bus en sloeg vervolgens met gebalde vuist, met kracht, tegen de ruit van de linkerportier", vertelt de politie. De ruit versplinterde en de agent achter het stuur kreeg glassplinters in zijn gezicht. "Hierna sloeg de agressieve man nog een keer, door de inmiddels kapotte ruit, op het gezicht van de agent."

De dader sloeg op de vlucht, waarna de politieman achterbleef met glassplinters in zijn gezicht. Volgens zijn collega's was hij 'ontdaan en geschrokken'. Ook deed zijn kaak pijn.

Buurtonderzoek
De dag erna werd een 54-jarige man als verdachte aangehouden, maar die bleek onschuldig te zijn. Daarom is de politie nog op zoek naar meer informatie. Ze doet een buurtonderzoek en is op zoek naar camerabeelden en getuigen. De bestuurder droeg een rode jas en kwam uit de richting van Galder. Een opvallend detail is het kerstpakket dat de fietser bij zich had.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!