Video

Bart weer dupe van autospiegeldieven: 'ware plaag'

15 december 2023 om 20:17 • Aangepast 28 december 2023 om 02:00
nl
Dieven van autospiegels teisteren Deurne. Deze maand is er op veel plekken al twee keer toegeslagen, vooral bij luxere auto's. Bart van Gogh heeft twee BMW's. Afgelopen nacht werden bij hem voor de tweede keer de zijspiegels van de auto's gestolen. Daarmee liep de schade op tot 4.000 euro. “Het is een ware plaag", zegt Bart die de autodieven heeft gefilmd via een bewakingscamera.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Begin december sloegen de autospiegeldieven al op verschillende plekken in Deurne toe. "Ze liepen een rondje en hebben twee straten verderop ook spiegels ontvreemd. Van BMW’s, maar ook van een Mercedes Sprinter bedrijfsbus,” vertelt Bart.

En afgelopen nacht was het weer raak. “Opnieuw alle vier de spiegels van de twee BMW’s X5 weg. In nog geen twee minuten is de dader klaar. Ik heb opnieuw aangifte bij de politie gedaan en de camerabeelden ook aan hun doorgestuurd.” Bart is wel verzekerd voor diefstal in de auto, maar niet voor diefstal erbuiten. Hij moet de nieuwe spiegels dus zelf betalen.

"Dat is wel frappant.”

De vraag is of het om dezelfde dader gaat. “De eerste keer was het iemand met een capuchon op en een sjaal. Helemaal in het zwart en ook met zwarte dunne werkhandschoenen. Het gezicht was amper te zien. En dit keer was het iemand die veel beter te zien is en alleen een muts draagt. Dus ik twijfel of het dezelfde dader is, maar ze hebben weer op dezelfde plekken in de buurt toegeslagen, dat is wel frappant.”

Bart woont aan de Helmondseweg. Ook aan de Derpsestraat werden weer spiegels weggehaald. In de buurtapp delen meer buurtbewoners hun verhalen over spiegeldiefstallen. “Die spiegels kunnen worden doorverkocht maar ook de elektronica en sensoren die erin zitten zijn veel waard”, weet Bart. “Door een storing waren dit keer ook de straatlantaarns in de buurt uit dus het was overal aardedonker.”

“Misschien de kentekens in de spiegels graveren?"

Een oplossing om te voorkomen dat de dieven voor de derde keer langs komen, heeft hij niet echt. “Misschien de kentekens in de spiegels graveren, maar dat helpt alleen als ze ze niet voor de elektronica stelen.” In Amerika zijn al speciale kevlar hoezen voor de spiegels te koop, waar niet met een mes in gesneden kan worden.

Ook op andere plekken in de provincie sloegen spiegeldieven vaker toe, een jaar geleden bijvoorbeeld in Waalwijk. De politie houdt er rekening mee dat het diefstal op bestelling is, zei een woordvoerder toen. En in mei werd in Veghel een man aangehouden die het glas van 20 spiegels in zijn rugzak had zitten.

In de spiegelplaat wordt vaak een bepaalde zilversoort gebruikt. Die wordt losgepeuterd en verkocht aan ijzerhandelaren. Verder zijn spiegels van luxe wagens vaak uitgerust met een speciale techniek, zoals verwarming, lampjes en verduisteraars die het licht in de spiegel dimmen als een auto met felle lampen nadert.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Autospiegels steeds vaker doelwit van dieven: 'Lijkt wel op bestelling'

Dief steelt autospiegels van Tesla, Mercedes en Porsche: 1 jaar celstraf

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!