Willem II pakt periodetitel na winst op Helmond Sport

15 december 2023 om 21:55 • Aangepast 28 december 2023 om 02:02
Willem II heeft de tweede periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie gepakt. De ploeg won met 4-1 van Helmond Sport. NAC, de directe concurrent voor de periodetitel, verloor met 3-1 van ADO Den Haag. Door de winst blijft de Tilburgse ploeg met vier punten voorsprong op Roda JC koploper.
Profielfoto van Malini Witlox

Met de periodetitel op zak is Willem II verzekerd van deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De eerste twee plekken in de eindstand leveren een rechtstreeks ticket voor het hoogste niveau op. Willem II is hiervoor op koers, want het heeft acht punten meer dan nummer drie, ADO Den Haag.

De Tilburgers hadden een week geleden, tijdens de voorlaatste speelronde van de tweede periode, de periodetitel al kunnen winnen, maar de club speelde gelijk bij ADO Den Haag.

Tegen Helmond Sport ging het in de eerste helft ook moeizaam. Ringo Meerveld opende de score voor Willem II. Hij passeerde twee tegenstanders en schoot de bal langs doelman Wouter van der Steen. Helmond Sport kwam vlak voor de rust op 1-1 door een treffer van topscorer Martijn Kaars.

In de tweede helft liepen de Tilburgers, mede door een penalty die werd benut door Jeredy Hilterman, uit naar 4-1. Jeremy Bokila bepaalde met zijn achtste doelpunt als invaller de eindstand.

"We gaan voor het kampioenschap."

De fans hebben er alle vertrouwen in. Volgend jaar spelen ze mogelijk weer tegen clubs als Feyenoord en PSV. "De periodetitel is mooi, maar we gaan voor het kampioenschap. Met deze trainer ziet het er gewoon goed uit", zegt de 9-jarige Abel uit Tilburg.

Verdriet bij NAC
NAC Breda maakte bij een overwinning ook nog kans op de periodetitel. De ploeg van coach Jean-Paul van Gastel ging in Den Haag echter fors onderuit. NAC kwam via Roy Kuijpers nog wel op voorsprong. Henk Veerman maakte met een subtiel schot gelijk en Daryl van Mieghem scoorde daarna twee keer op fraaie wijze.