Video

Ingestorte muren en gesmolten dak: 'Al die jaren zijn in vlammen opgegaan'

16 december 2023 om 14:44 • Aangepast 28 december 2023 om 02:02
nl
Bedroefd staren de zoons van de eigenaars van ijsfabrikant Maras naar wat vrijdag nog een fabriek was. Nu is er aan de Industrieweg in Waalwijk niet veel meer over dan een zwartgeblakerd pand met ingestorte muren en een gesmolten dak. Uit het pand komt nog veel rook vrij. Er branden nog een paar laatste vlammen, die dit Turkse bedrijf compleet verwoest hebben.

Een van de zoons vertelt over het bedrijf. Hij werkte als allround medewerker in het bedrijf van zijn vader. "We bestaan al sinds 1997. We leverden ijs door heel Europa. Alles werd hier gemaakt."

Naast de levering van ijs zorgden ze ook voor entertainment waarbij ze met een kraam al goochelend het ijs serveerden. In totaal werkten er tien mensen in het bedrijf. Een echt familiebedrijf dat binnenkort de productie wilde gaan uitbreiden. De nieuwe machines waren zelfs al besteld. Die plannen moeten nu worden geschrapt. "Al die jaren zijn gewoon in vlammen opgegaan."

"Ik kon niet geloven wat ik zag. Het was al helemaal afgebrand."

Vrijdagavond brak de brand uit. Om negen uur ’s avonds werd de zoon van de eigenaar gebeld met het nieuws. "Ik ben meteen naar de zaak gereden. Toen ik aankwam kon ik niet geloven wat ik zag. Het was al helemaal afgebrand. Ik denk dat het in een uur tijd is afgebrand."

Aan hun vader durven de jongens nog even niet te veel te vragen. Hij is enorm ontdaan door de enorme brand. "We laten hem hier eerst even van bijkomen, daarna gaan we verder kijken."

Voor nieuwe plannen is het nog veel te vroeg. Eigenlijk lukt het al niet om verder te kijken dan vandaag, vertelt een van de zoons. "Ik blijf hier kijken en wachten tot ik iets kan doen. Mijn dag is zwart."

Zo zag de brand van vrijdagavond eruit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!