Chauffeur volgt navigatie en belandt zo op verkeerde weghelft van A17

17 december 2023 om 15:01 • Aangepast 28 december 2023 om 02:02
nl
De politie beleefde in de nacht van zaterdag op zondag een merkwaardig heterdaadje op de A17. Daar kwamen nietsvermoedende agenten rond half vier plotseling een spookrijder tegen op de snelweg bij Standdaarbuiten.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

De agenten surveilleerden deze nacht op de snelweg toen ze verschillende tegenliggers met groot licht zagen seinen. Even later kwam een auto de agenten plots met 100 kilometer per uur tegemoet op de rijstrook waar zij zelf reden.

Bij de eerste mogelijkheid zijn de agenten omgedraaid om de achtervolging in te zetten. Met lichtsignalen en handgebaren hebben ze de automobilist gemaand om de auto aan de kant te zetten.

Het bleek te gaan om een een 53-jarige automobilist uit het Belgische Essen. Hij verklaarde aan de agenten dat hij zijn navigatie was gevolgd en zo in de verkeerde richting op de snelweg was beland.

De automobilist was volgens de politie niet onder invloed van alcohol of drugs. Hij is wel aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen. De man was volgens de politie erg blij dat er niemand gewond is geraakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!