Luuk de Jong geniet van PSV en benoemt de kracht van de ploeg

18 december 2023 om 07:30 • Aangepast 28 december 2023 om 02:02
nl
PSV boekte zondagavond haar zestiende zege op rij in de Eredivisie. De Eindhovenaren denderen door en zijn ongenaakbaar in de Eredivisie. Luuk de Jong stond zondagavond te genieten in het veld en legt uit wat PSV zo’n goede ploeg maakt.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Al na vijftien minuten stond PSV op een 3-0 voorsprong tegen AZ en speelde het vooral erg goed voetbal. “Ik stond echt te genieten in het veld”, blikte Luuk de Jong na afloop terug. “We waren zo ongelooflijk dominant. Het had na 30 minuten ook gewoon 6-0 kunnen staan. We blijven ook elkaar scherp houden dat we niet verslappen. We willen juist alleen maar meer scoren.”

Maar dat scherp houden is volgens de spits die zondagavond twee goals maakte niet de grootste kracht van dit PSV. “Dat zijn ook de invallers. Kijk naar Ismael Saibari en Malik Tillman, zij hebben zichzelf in de basis gespeeld. Dat is echt de kracht van dit team. Maar ook de spelers die op de bank zitten en wat minder spelen. Zij cijferen zich weg voor het team en gaan niet muiten.”

"De manier hoe wij nu voetballen heb ik bij PSV nog niet meegemaakt."

De Jong werd al drie keer kampioen met PSV en daar lijkt dit jaar een vierde bij te komen. Zonder op een eventueel kampioenschap vooruit te lopen, vergeleek de spits die succesjaren met het huidige seizoen. “De manier hoe wij nu voetballen heb ik bij PSV nog niet meegemaakt. Dit voetbal past heel goed bij mij en het is fantastisch om zo te kunnen spelen.”

Zijn trainer Peter Bosz had ook genoten in Alkmaar. “Dat eerste halfuur was ons beste halfuur van dit seizoen. Elke keer vraag ik mij af of mijn jongens een nog hoger niveau aan kunnen tikken, maar ze verrassen mij elke keer weer. Er is geen overwinning gestolen en ook vanavond zaten we er weer bovenop. Het was genieten.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

PSV won zondagavond met 4-0 bij AZ en gaat dus als foutloze koploper de winterstop in

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!